Maatstaf

Oef, het is weekend.

Als de eerste werkweek de maatstaf wordt voor de rest van het jaar dan staat me nog een heel druk jaar te wachten. Ook de NMBS heeft een paar steken laten vallen deze week. Ik denk dat ze bezuinigen door minder wagonnetjes aan hun treinen te hangen. Allemaal gezellig knus bij elkaar en we trekken ons uiteraard niets aan van de decibelwetgeving.

Gelukkig was het niet allemaal kommer en kwel. Gisteren hebben we onze ondertussen traditionele nieuwjaarslunch gehad met het PCM team. Een gelegenheid die ik meestal gebruik om te trakteren voor mijn verjaardag door de drank voor mijn rekening te nemen.

Dat heb ik gisteren niet gedaan. Het was immers een speciale verjaardag dus ik wou iets meer doen. Komt daar bij dat ik in 2015 mijn dertigjarig jubileum op de maatschappij vier en ook nog eens mijn tiende verjaardag binnen het team. Samen maakt dat 50-30-10, een vrij unieke combinatie.

Daarom had ik in december al besloten om deze keer de volledige kostprijs van het etentje op mij te nemen. Ik heb wel gewacht tot gisterenochtend om dat aan mijn collega’s mee te delen. Ik ken ze zo’n beetje en ze zouden er zeker “werk” van gemaakt hebben en daar ging het me niet om. Ze waren wel aangenaam verrast en hebben niet teveel tegengesparteld. Uiteraard weten ze ondertussen wel dat er tegen een Kempische Steenbok niet veel in te brengen valt eens hij iets in zijn gedachten heeftTong uitsteken.

Het weekend werd, ondanks het rotweer, wel goed ingezet. Bij thuiskomst lag er immers een pakje uit Duitsland op me te wachten. In het pakje zat de nieuwste aanwinst voor mijn autocollectie, een model dat uit dezelfde reeks komt als de drie autootjes die ik onlangs bij een Franse Ebayer kocht.

 

IMG_0476.jpeg