Natus MCMLXIV

natus1964.JPGOm het met de woorden van Erik Van Looy te zeggen : “’t is gebeurd”. Alweer een mijlpaal die is gepasseerd.

De eerste mijlpaal die je passeert lijkt me 6 jaar te zijn. Je gaat naar het eerste studiejaar en je mag voor de eerste keer ter communie gaan. Volgende mijlpaal is 12 jaar : je wordt gevormd en je gaat naar de grote school.

Dan bereik je de leeftijd van 16 jaar : je mag officieel een café binnengaan. En als je dan op internaat zit in Lier mag je op woensdagnamiddag van 14u tot 16u de stad in. Bovendien mag je op donderdagavond naar de cinema. Je mag ook met een brommer rijden (tenminste als dat mag van je ouders).

Ben je achttien dan kan je proberen om een rijbewijs te halen. En als het meezit ga je naar de hogeschool of de universiteit. Heb je echt geluk dan trek je voor 2 jaar naar het Provinciaal Hoger Handelsinstituut in Hasselt.

Vanaf 21 jaar ben je meerderjarig en heb je stemrecht (al is dat tegenwoordig wel teruggebracht naar 18 jaar).

Dan komen de ronde getallen … 30 jaar … 40 jaar … en, zoals het gisteren voor mij het geval was … 50 jaar. Een halve eeuw oud dus. Als je het zo leest lijkt dat wel echt oud te zijn. Gelukkig ben ik blijven “plakken” in de jaren ’80 (althans dat beweren mijn collega’s toch) en voel ik me zeker geen 50.

Om dat te bewijzen heb ik me gisteren een verjaardagscadeau aangeschaft : een combiticket voor Graspop Metal Meeting in Dessel. Toen bleek dat ticketjes voor vrijdag (met optreden van KISS) en zondag (met optreden van Within Temptation) maar 7 euro minder kosten dan een combiticket voor de drie dagen was de keuze snel gemaakt. Ik ga dus 3 dagen naar Graspop, al zullen het zeker geen volledige dagen zijn. Daar ben ik “te oud” voor geworden.

Vierden dit jaar trouwens ook hun vijftigste verjaardag:

 • Nicolas Cage
 • Bridget Fonda
 • Elle MacPherson
 • Russell Crowe
 • Lenny Kravitz
 • Courteney Cox
 • Sandra Bullock
 • Keanu Reeves
 • Andrea Croonenberghs
 • Anne De Baetzelier
 • Linda De Mol
 • Clive Owen
 • Monica Bellucci
 • Peter van den Begin
 • Ann Tuts
 • Stijn Meuris
 • Teri Hatcher
 • Stany Crets
 • Kris Wauters
 • Eddy Vedder
 • Michelle Obama
 • Yeardley Smith

 

1964.jpg

 

Geen slecht gezelschap al zeg ik het zelf. Ook hadden we in 1964 het grootste sneeuwtapijt op Kerstdag in de 20ste eeuw. Het beste uit 1964 blijft echter de Ford Mustang …

 

mustang64.JPG