Gent

 

scorpions.JPG

 

Met het optreden van Scorpions gisteren in Paleis12 is concertmaand november afgesloten. Het is de derde keer dat ik deze Duitse rockgroep, die volgend jaar hun gouden jubileum vieren, aan het werk zie. De eerste keer was in Flander’s Expo in 1996. 10 jaar later zag ik ze in ’s Hertogenbosch en dat had even goed 10 dagen later kunnen zijn.

Hun optreden in 2012 heb ik aan me voorbij laten gaan (een collega is in mijn plaats geweest) maar gisteren was ik wel op de afspraak. Als opwarmertje kregen een halfuurtje The Treatment, een Britse metalband uit Cambridge. Iets voor negen was het dan de beurt aan Rudolf, Klaus, Matthias, James en Pawel. In tegenstelling tot 1996 en 2006 hadden ze nu wel een andere playlist. Verder is er echter weinig veranderd. De krachtige stem van Klaus Meine mag dan al een beetje aan kracht hebben ingeboet, muzikaal zijn ze nog even sterk als vroeger. 2 uur jeugdsentiment.

 

gent.JPG

 

Vandaag stond ook een klassieker op het programma : de Gentse Stripbeurs in Gent (de najaarseditie). Een stripbeurs die ik niet graag mis. Altijd vallen er wel koopjes te rapen en ook deze keer hebben ze me in Gent niet teleurgesteld. Het blijft natuurlijk wel frustrerend dat sommige stripverhalen op mijn lijstje onbetaalbaar blijven.

Gent is natuurlijk ook de stad van Luc De Vos. Het was wel even schrikken toen ik gisteren op weg naar Brussel het trieste nieuws hoorde op de radio. Zo jong. Heel triest