Weekoverzicht

Thank God It’s Friday !

Het was immers (alweer) een zware week op ’t werk. En ook een week waarin enkele enkele nieuwsberichten mijn aandacht trokken.

rock.JPGEr was Rock Werchter. De prijs voor een vierdaags combiticket is gestegen naar 226 euro. Terwijl de ene helft moord en brand schreeuwt vanwege deze verschrikkelijk hoge prijzen, is de andere helft bezig om hetzelfde te doen maar dan over de studenten die wel zoveel geld aan een festival kunnen geven maar niet aan inschrijvingsgeld voor de school. Op zich lijkt het inderdaad veel geld maar het is minder dan 60 euro per dag. En 60 euro is de gemiddelde prijs van een concert in het Sportpaleis. Voor sommige concerten zijn de duurste plaatsen zelfs meer dan 100 euro. En hoe je het ook keert of draait, je krijgt wel enkele toppers te zien.

vantielen.JPGOok in het nieuws : Erika Van Thielen zit ik grote problemen. Ze zit al een tijd zonder werk en er is niemand die haar een job aanbiedt. Erg hè ? Weet je, toen ik pas afgestudeerd was kwamen de bedrijven ook niet en masse naar mij om me een job aan te bieden. Ik heb dan maar zelf het heft in handen genomen en massa’s sollicitatiebrieven geschreven (en werk gevonden !).

loon.JPGDe lonen van topmanagers mochten de revue nog eens passeren. De Croo heeft er geen problemen mee wanneer topmanagers van overheidsbedrijven meer dan 290.000 euro per jaar zouden verdienen met een massa reacties als gevolg : schandalig, onethisch  en zoveel meer. Ik vind 290.000 euro per jaar ook meer dan genoeg. Het is wel bizar dat 290.000 euro voor een manager van een groot bedrijf veel te veel is maar 290.000 euro per week voor een voetballer meer dan normaal is.

Enfin, ik ga er niet van wakker liggen en dit weekend onder andere genieten van een optreden van Scorpions in Paleis12 en hopelijk enkele koopjes doen op de De Gentse Stripbeurs .