Donker

schakelplan.JPGDe donkere dagen zijn al enige tijd bezig.

Voor mij betekent dat vertrekken in het donker naar ’t werk en terugkeren naar huis, eveneens in ’t donker. Als ik niet af en toe eens zou buitengaan om een dosis “Vitamine N” tot mij te nemen, dan zag ik geen echt daglicht meer tijdens de week.

Op zich heb ik wel iets met de herfst en winter. Niet zozeer met de regen, wind en sneeuw maar wel met de koude, al is daar de laatste dagen weinig van te bespeuren. Van mij mag dat “warme” snel stoppen.

Wat ook mag stoppen is al dat gedoe over het “afschakelingsplan”. Daar worden ook behoorlijk wat bomen over gezaagd. Zelfs tijdens het weerbericht wordt een “afschakelvoorspelling” gemaakt. En dan die besparingstips die ze geven.  “Gebruik een laptop in plaats van een desktop tijdens de piek” (een heel nuttige tip voor mensen die geen laptop hebben), “maak enkel eenpansgerechten klaar” … je kan het zo gek niet bedenken of ze vinden wel iets. Voor mij is het vrij simpel. Rij ’s avonds eens van Hasselt naar Antwerpen over de E313 en doe bij al die bedrijven (die gesloten zijn) de lichten uit. Vergeet ook niet alle spots op kerktorens en andere monumenten uit te doen.

’t Zal weer wel een storm in een glas water zijn zeker ? En anders is ’t de schuld van de sossenKnipogen.

 

sossen.JPG