Kop

Knipsel.JPGDe kop is er weeral af. Een nieuwe werkweek is begonnen.

Over ’t weekend kan ik kort zijn. Zaterdag een halfuurtje gaan lopen. Zondag naar de Strip, Dvd, CD en Platenbeurs in Putte geweest. Geen grote beurs maar wel zo eentje waar nog koopjes te halen vallen. Twintig strips meegebracht en ver onder budget gebleven. Dat gaf me nog ruimte om Band of Brothers op Blu-Ray © mee te brengen (voor een prikje). Verder is er hard gewerkt aan de vakantiefoto’s en het bijbehorende album .

Niet begonnen maar beëindigd is het verhaal van Margaret Pole. The King’s Curse, het nieuwste boek van Philippa Gregory, vertelt haar verhaal. Margaret Pole is een Plantaganet, een witte roos dus. Ze is de nicht Elisabeth van York. Ze wordt door Margaret Beaufort, moeder van Henry VII gezien als een gevaar voor de Tudor-troon en wordt “verbannen” naar Wales waar ze gouvernante wordt van Prins Arthur.

In het boek volgen we haar leven van 1499 tot aan haar executie op 67-jarige leeftijd in 1541, op bevel van Henry VIII. Het is niet het eerste boek dat Gregory schrijft over de regeerperiode van Henry VIII maar telkens wordt het vanuit een ander oogpunt geschreven en dat maakt de boeken echt boeiend. De “goeden” uit het ene boek worden de “slechten” uit het andere boek en omgekeerd. In ieder geval aanraders voor liefhebbers van historische romans.

Probleem met het uitlezen van een boek is dat je een nieuw boek moet kiezen om te lezen. Eenvoudig wanneer je maar 2 boeken hebt om uit te kiezen, iets moeilijker wanneer het er 200 zijn … Ik kies voor het debuut van Harlan Coben : Dood Spel.