Goe begonnen

Het stripseizoen is alvast goed begonnen. Het 29ste Brabants Stripspektakel in Valkenswaard was best een succes te noemen. Met een volle portefeuille en een lege rugzak naar ginder vertrokken, met een (bijna) lege portefeuille en een volle rugzak teruggekomen.

Het duurde wel even eer ik een parkeerplaatsje vond. Bleek er op het sportterrein naast de beurs een hockeywedstrijd bezig te zijn en de parking stond dan ook aardig vol.

5 euro inkom betaald (maar in ruil een stripzak gekregen met daarin 2 stripverhalen dus eigenlijk is de inkom gratis). En dan begint de pret en tegelijkertijd de miserie. Je gaat van de ene stand naar de andere. Je ziet stripverhalen liggen die nog op het lijstje staan maar teveel kosten (voor sommige strips vragen ze 100 tot 200 euro!). Je ziet er liggen die wel betaalbaar zijn maar dan moet je kiezen. Ga ik eerst verder rond om te kijken of ik ze elders goedkoper zie liggen ? Of koop ik ze direct ? In het eerste geval loop je het risico dat iemand anders ermee aan de haal gaat. In het tweede geval zie je ze even verder liggen maar een paar euro goedkoper.

 

valkenswaard2.jpg

 

Hoe dan ook, ik ben er in geslaagd om 25 strips mee naar huis te brengen (o.a. De Beverpatroelje, Ouwe Niek en Zwartbaard, Johan en Pirrewiet) en heb het qua prijzen toch binnen de perken te kunnen houden. Gemiddeld 6 euro per album is een prima resultaat. Zeker wanneer je weet dat 3 van die albums uit de Fenix Collectie van Brabantstrip komen. Die kosten 9,95 euro per stuk maar worden in een beperkte (genummerde) oplage uitgegeven. Die mogen dan ook iets meer kosten.

De eerste drie albums uit de Fenix Collectie werden daar trouwens in pakket te koop aangeboden voor … 400 euro. Je leest het goed, VIERHONDERD euro. En dan te bedenken dat ik 13 jaar geleden 27 euro heb neergeteld voor die drie albums. Akkoord, er zijn maar 650 exemplaren van gedrukt maar ik vind het er toch “over”.

Toen ik op de terugweg naar huis nog 3 nieuwe blikjes kon toevoegen aan de Coca Cola Collectie kon zelfs de wolkbreuk boven Turnhout me niets schelen.

 

shareacoke2.jpg