Favoriet

Favoriete schrijvers … iedereen die graag boeken leest heeft er wel één.

Ik heb ook favoriete schrijvers maar vraag me niet om er één uit te pikken en op het hoogste schavotje te zetten. Dat kan ik echt niet. Ik kom niet verder dan een top 5 van favoriete auteurs. In willekeurige volgorde zijn dat

  • Andreas Eschbach
  • S.J. Sansom
  • Philippa Gregory
  • Richard Dübell
  • Sue Townsend

Toevallig zijn drie van de vijf schrijvers specialisten in historische romans en/of thrillers. Verhalen waar fictie en non-fictie met elkaar verweven zijn, daar hou ik wel van.

 

auteurs.jpg

 

In mijn boekenlijst van 350 boeken komen trouwens 175 verschillende auteurs voor. Veel van die auteurs heb ik toevallig leren kennen via het Boekenfestijn. Als je een boek kunt kopen voor 2 of 3 euro dan durf je al eens een risico nemen.

Wie de laatste tijd wel fel probeert om die top vijf binnen te sluipen is ene Harlan Coben. Nadat ik zijn Myron Bolitar reeks heb uitgelezen ben ik vastbesloten om ook de rest van zijn oeuvre te lezen (en te kopen). Dankzij een actie van ECI ben ik aardig op weg wat betreft.

Alleen jammer dat sommige boeken een andere kaft hebben. Maar dat is dan weer een nadeel van het Boekenfestijn. Je moet het doen met de versies die daar beschikbaar zijn.

 

harlan.jpg