De Onschuldigen

Matt Hunter is 20 jaar, derdejaars universiteitsstudent, speler in het footballteam en het basketbalteam. Kortom, hij heeft alles voor mekaar. Na een vakantie rijdt hij samen met zijn vriend Duff terug naar de universiteit. Duff wil onderweg nog even in Massachusetts stoppen om er een feestje te bezoeken. Er wordt wat gedronken en Duff morst een beetje bier op een windjack. Van het een komt het ander en plots ligt Stephen McGrath dood op de stoep.Matt wordt veroordeeld en zit vier jaar in de gevangenis.

Ondertussen zijn we nog eens 9 jaar later. Matt is getrouwd met Olivia die zwanger is van hun eerste kindje. Hij heeft een goede baan en een optie op een mooi huis.

Maar dan begint een nachtmerrie. Een non wordt vermoord. Matt ontvangt compromitterende foto’s van zijn vrouw die hem lijkt te bedriegen. Een onbekende man – die Matt begint te schaduwen – wordt later vermoord teruggevonden. Olivia vertelt aan Matt haar tot dusver verborgen verleden.

Alle sporen wijzen volgens de politie – onder wie Loren Muse – in de richting van een man met een strafblad en minstens één moord op zijn geweten : Matt Hunter. Als ook nog de FBI zich ermee begint te moeien slaan Matt en Olivia op de vlucht. Hun vlucht brengt hen naar Nevada waar alles zoveel jaren geleden begon.

Dat is een beknopte samenvatting van De Onschuldigen van Harlan Coben, het eerste verhaal dat ik van hem lees dat niet rond Myron Bolitar draait. Het verbaast me dat Hollywood zich nog niet gestort heeft op de verhalen van Coben want ze lezen als een film. Blijkbaar is er in 2001 wel Tell No One verfilmd maar dat kreeg de titel Ne le dis à personne mee. Het is dus een Franse film (maar wel verkrijgbaar bij Amazon …). Ondertussen ben ik wel aan de 8ste Bolitar begonnen : Eens Beloofd.

Mochten sommigen zich trouwens afvragen hoe het met de naweeën van mijn nachtmarathon is … die zijn stilaan allemaal aan ’t verdwijnen. De linkervoet is bijna blaarvrij, enkel de grote blaar op de hiel laat zich soms nog voelen. De spierpijntjes zijn ook bijna allemaal weg, enkel de linkerkuit laat zich soms nog voelen. In ieder geval kan ik terug vrij normaal wandelen.

 

onschuld.JPG