Myron

Sinds 15 mei heb ik er een nieuwe vriend bij : Myron Bolitar. Op aanraden van bookbuddies uit Peulis ben ik toen begonnen aan Vals Spel, het eerste boek van Harlan Coben rond de ex-basketballer die na een blessure rechten heeft gestudeerd en nu met MB Sportsrep verschillende sporters vertegenwoordigd.

Ondertussen zijn we twee maanden verder en zijn Tegenwerking, Vermist, Ontwricht, Schijnbeweging, Schaduwleven en Laatste kans de revue gepasseerd. Ik heb dan ook het gevoel dat ik Myron Bolitar, zijn zakenpartner en vriend Windsor Horne Lockwood III (kortweg Win), zijn assistente en ondertussen medevennoot Esperanza Diaz (a.k.a. Little Pocahantes) en Big Cindy door en door ken. Ik zou hier kunnen beginnen met een samenvatting te geven van elk boek maar je moet ze maar gewoon lezen.

Toen ik eerder deze week mijn 7e Bolitar weg mocht leggen zat ik wel met een probleem. Ik had weliswaar nummer 10 uit de reeks maar nummers 8 en 9 ontbraken nog. Die waren vrij snel besteld via ECI maar ja, besteld is nog niet ontvangen.

Daarom ben ik maar aan De onschuldigen begonnen. Ook een boek van Harlan Coben, zonder Bolitar maar even plezierig om te lezen. Weer zo’n boek dat je doet hopen dat de trein vertraging heeft. Vandaag zijn trouwens nummers 8 en 9 toegekomen met de post.

Ook plezierig tegenwoordig is winkels en supermarkten binnen stappen. Elke dag kom ik wel thuis met één of ander nieuw Coca Cola blikje. De laatste twee maanden zijn goed voor 63 blikjes ! Eigenlijk zouden het er 64 moeten zijn maar die laatste Rode Duivel is nog niet toegekomen in Antwerpen. Voorlopig blijft het dus bij 19 “zwarte” duivels en 18 “rode” duivels. Christian Benteke … waar blijf je ?

 

coke5.jpg