Staking

Knipsel.JPGHet was aangekondigd maar dat het zo erg zou zijn, dat had vermoedelijk niemand verwacht : de staking bij de NMBS.

Aangezien enkel het ACOD zou staken en het ACV en het OVS niet zouden meedoen zou toch zeker de helft van de treinen rijden. Gelukkig ben ik vandaag toch maar met de auto gaan werken (het zekere voor het onzekere nemen).

Op “mijn lijn” reden weliswaar treinen maar omdat enkele leukerds het seinstation van Antwerpen-Berchem hadden bezet waren al die treinen beperkt tot Lier.

Nu wil ik het hier niet hebben over de zin en onzin van stakingen of over het stakingsrecht en recht om te werken. Daarover wordt al genoeg gezeverd op de verschillende internetfora.

Ik lees wel dat dit bij de NMBS de 92ste vakbondsactie in vijf jaar tijd is. 92 dus ! Dat zijn 18 acties per jaar of minstens 1 per maand. Akkoord, daar zullen ook de acties bij het vrachtvervoer bij zijn en de acties die uitsluitend in Wallonië werden gehouden en waar ik geen last van had maar is dat niet onaanvaardbaar veel voor een openbare dienst ?

Wat ik er nog het ergste aan vind is het feit dat ze beginnen met blokkeren van seinhuizen of zelfs sporen. Nu moeten jij of ik eens proberen om ergens in een station op de sporen te gaan staan. Lang zal het niet duren of de politie staat daar bij. Maar zij mogen dat zomaar zonder problemen doen ?

En dan zo’n vakbondsman horen zeggen dat het “zijn stoutste dromen overtreft” … Ge moet er fier op zijn, het leven van zoveel mensen verpesten. Ik zou eens willen weten hoeveel van die stakers zouden komen opdagen wanneer ze eens een betoging zouden organiseren op zaterdag of zondag ?

Enfin, ik hoop dat ik er morgen niet al teveel last meer van ga hebben.

Een gedachte over “Staking

 1. conny juli 1, 2014 / 8:06 pm

  Dag Luc,
  Ik vond nog een cola blikje met Kevin De Bruyne , ik zal het aan Heidi geven dan kan zij het aan jou bezorgen.
  Groetjes
  Conny

  Like

Reacties zijn gesloten.