Diamant

Knipsel.JPGTussen 2006 en 2012 was het een Roparuntraditie dat we, een dikke maand vóór de Roparun, in groep het Diamantpad liepen of fietsten. Enkel in 2008 (net het jaar waarin ik de Roparun heb gelopen) zijn we uitgeweken naar het Gentse om die laatste duurloop af te werken. Soms waren we zelfs met leden van drie teams onderweg (mijn eigen team, het team van ING en een bevriend team uit Nederland).

Sinds mijn overstap naar Team 234 in 2013 bestaat die traditie helaas niet meer. Maar vandaag heb ik toch het Diamantpad gefietst. Via een omweggetje langs Herentals en Bouwel naar Nijlen gereden en daar de draad van het Diamantpad opgepikt. Via Bevel (Kruiskesberg), Berlaar (Gestel) en Kessel ging het naar Lier. Van Lier dan via Kessel en Nijlen naar Grobbendonk waar ik ter hoogte van de Grensstraat het Diamantpad terug verliet. Omdat er in Grobbendonk nog wat te weinig kilometers op de teller stonden nog even een ommetje gemaakt via Eisterlee zodat ik via Pulle terug naar huis kon.

Uiteindelijk stonden er 62 km op de teller en daar had ik net iets minder dan 2u30 voor nodig. Al bij al nog een leuk gemiddelde van 25 km/u ondanks de wind die toch wel sterker aanwezig was dan het weerbericht had doen uitschijnen.

 

62k.JPG