Doelen

Hoe heette het vlot waarmee Thor Heyerdahl de oceaan overstak ? Wie heeft Manneken Pis ontworpen ? Wie bleef in de capsule van Apollo 11 achter toen Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de maan landden ? Hoe noem je de cocktail die wordt gemaakt met gin, citroensap, siroop en sodawater ?

Dat zijn maar enkele van de vragen die gisteren de revue passeerden op de 1ste No2caNcer quiz, een quiz waarvan de opbrengst volledig naar No2caNcer gaat, je weet wel, Roparunteam 234 en het ING-fietsteam dat zal deelnemen aan de 1000km voor Kom Op Tegen Kanker.

Samen met collega’s Mireille, Bart en Leni hadden we ons ingeschreven. Doel: beter doen dan de ploegen van de collega’s van IT en toch ook wel een beetje zo hoog mogelijk eindigen. Het eerste is gelukt (ruimschoots), het tweede hebben we ook wel behaald al wringt het natuurlijk wel dat je op 5 schamele puntjes van de derde plaats (en bijbehorende bongobons) eindigt.

 

qmaster.JPG

De teamcaptain en de quizmaster

 

De quiz op zich was toch behoorlijk moeilijk, vaak zelfs van Canvascrack niveau. Hij was wel goed ineen gestoken en werd tevens schitterend gebracht door de quizmaster. Een pluim voor mijn Roparunteamgenoten wat dat betreft. Met bijna 4 uur duurde hij wel vrij lang, zeker wanneer je ook nog een hele dag hebt gewerkt. Maar we hebben toch plezier gehad, enkele ex-collega’s gezien en tegelijkertijd een goed doel gesteund.

Vandaag heb ik dan niet veel gedaan, behalve 5km gelopen in 34:19. Ik had wel graag naar de Ronde van Zele gegaan maar na de lange en vermoeiende dag van gisteren zag ik dat toch niet zitten.

 

Knipsel.JPG