Training

Het was nog heel donker toen ik vanochtend omstreeks 5u30 naar ’t werk vertrok. Niet met de auto noch met de trein vandaag maar wel met de fiets.

Omdat de brug in Viersel nog altijd niet open is moet ik wel een omweg maken maar eigenlijk is dat niet erg. De route die ik nu neem (Vorselaar-Pulle-Pulderbos-Zandhoven-Oelegem-Wijnegem-Antwerpen) is veel aangenamer om te fietsen dan de route Vorselaar-Grobbendonk-Viersel-Broechem-Ranst-Deurne-Antwerpen).

Op de heenweg heb ik in Oelegem het jaagpad langs het Albertkanaal genomen. Op de terugweg heb ik het (perfecte) fietspad van Wijnegem naar Oelegem genomen. Beide routes zijn trouwens even lang.

Het verschil was wel dat ik vanochtend vroeg 1u25 nodig had voor 32 km (inclusief wachttijden aan rode lichten) en vanavond maar 1u15. Was het de werklast die ondertussen van mijn schouders was gevallen of was het gewoon de wind die vanavond voornamelijk in de rug stond ?

Wat het ook was, ik heb 64 km gefietst en dat ging behoorlijk vlot. Als ik dat nog enkele keren kan herhalen dan kan de Roparun geen probleem zijn.

 

fietswerk.jpg