Zomeruur

Hij is weer begonnen … de zomertijd.

Ik ga niet meedoen aan de discussie over de zin of onzin van zomertijd en wintertijd. Ik weet alleen dat ik het met de overgang van winter naar zomer meer last van heb dan van zomer naar winter.

Het voordeel is wel dat ik vanaf volgende week tijdens mijn avondloop in Lier niet meer doorheen het industriegebied Mallekot moet lopen maar terug langs de oevers van de Nete kan lopen. Veel plezanter om te lopen.

Met andere woorden: mijn sportieve prestaties zouden moeten verbeteren. Al is de voorbije maand niet slecht geweest. 83 km gefietst en 37 km gelopen. Vooral de fietskilometers zouden moeten stijgen. Binnen een dikke twee maanden is het immers Roparun en dan zal er behoorlijk wat moeten gefietst worden. En niet doorheen het nagenoeg vlakke Duitsland en Nederland maar wel doorheen het heuvelachtige Frankrijk en België.

Maar met het ingaan van het zomeruur vergroot ook de kans dat ik af en toe eens met de fiets zal gaan werken. Dat komt dus wel goed met die fietskilometers.

 

month.JPG