Apocalyps

loutering.JPG

 

Bizar moment deze namiddag toen ik op de trein de laatste bladzijden van “Loutering” van Guido Eekhaut aan ’t lezen was.

Loutering is, na “Absint” het tweede boek rond Walter Eekhaut, de Belgische speurder die wordt verbannen naar de AIVD in Nederland. Eekhaut raakt na 4 maanden stilaan ingeburgerd in Amsterdam. Zijn baas, Alexandra Dewaal, neemt hem echter terug mee naar België, meer bepaald naar de Ardennen. Ergens ver weg van de bewoonde wereld doen ze een gruwelijke ontdekking: 7 aan een paal vastgebonden en gruwelijk verbrande lichamen. Alles wijst er op dat ze levend verbrand werden.

Hun speurtocht brengt hun naar een religieuze sekte die zich voorbereid op de Apocalyps van 2012. Zij geloven dat je gered zal worden wanneer je gelouterd bent en die loutering komt er door ongelovigen de vuurdood te doen sterven. Zij zouden ook achter rampen zoals de brand in de Innovation, Los Alfaques en zelfs de vliegtuigramp in Tenerife zitten.

Net als de andere twee boeken van (Guido) Eekhaut over (Walter) Eekhaut is ook dit weer een spannende en vlotlezende thriller. Ik kijk al uit naar nummer 4.

Wat was er nu bizar? Wel, op het moment van de laatste bladzijden leek het buiten ook wel de Apocalyps. Felle regen en een lichtspektakel om U tegen te zeggen. Gelukkig zat ik in een comfortabele trein en was het ergste voorbij toen ik in Herentals aankwam. Jammer genoeg hebben andere mensen minder geluk gehad al lijkt het vooral om materiële schade te gaan.

Het volgende boek op de leeslijst brengt me terug naar de 16e eeuw van Henry VIII. Revelation is het vierde boek rond Matthew Shardlake van C.J.Sansom.

Knipsel.JPG