Het jaar van de mosterd

Knipsel.JPGDe kop is er af ! Terwijl ik nog altijd moest wennen aan het feit dat we in 2013 zaten stond er plots al 2014 voor de deur. Het jaar lijkt wel te zijn voorbij gevlogen.

Gelukkig is dat ook het geval geweest met die laatste week van het jaar. Ik hou er echt niet van, van die week dus.

Kerstmis gaat nog. Op Kerstavond hapjes eten en naar een muziekshow op ARD kijken, met Kerstmis zelf zoveel eten bij de Wokchinees dat je de rest van de avond niets meer kunt eten terwijl je naar een andere muziekshow op ARD kijkt.

Dan enkele dagen gaan werken terwijl het lijkt alsof je de enige bent die moet gaan werken en dan komt oudejaarsavond. De meest overroepen avond van het jaar. Nu ja, anderen kijken er blijkbaar toch elk jaar weer naar uit.

Soit, de week is voorbij en we kunnen terug vooruit kijken. Ik heb me voorgenomen om dit jaar maar één voornemen te hebben namelijk geen voornemens hebben. Plannen heb ik wel. Nog eens goed genieten van de (laatste ?) Roparun, een shortbreak naar Oxford en The Cotswolds en een longbreak in Normandië. Daarnaast geregeld gaan joggen en proberen zoveel mogelijk te fietsen.

En voor we het weten is het weer terug Kerstmis en Nieuwjaar. Het wordt wel een bijzondere Kerst aangezien ik de afgelopen Kerst voor de 49ste keer mijn verjaardag mocht (of moest) vieren. Dat betekent dus dat ik dit jaar op een andere tram moet stappen. Gelukkig ben ik dit jaar niet alleen in die situatie. Sandra Bullock, Keanu Reeves, Michelle Obama, Teri Hatcher, Russell Crowe, Nicholas Cage, Elle McPherson, Courteney Cox, Stany Crets, Bridget Fonda, Juliette Binoche, Neneh Cherry, Rob Lowe, Lenny Kravitz, Dan Brown, Luc Steeno, Andrea Croonenberghs, Antje De Boeck, Peter van den Begin, Stijn Meuris, Kris Wauters en Eddie Vedder om er maar enkelen te noemen : ze stappen allemaal op tram 5 dit jaar. Gelukkig doen ze dit allemaal vóór mij. Nog iets minder dan 360 dagen te gaan.