Don’t Panic

panic.JPGLichte paniek gisteren. Enerzijds omdat de Markt van Vorselaar volledig was afgesloten toen ik thuiskwam. Bleek dat Vorselaar volgens Mijnheer Konijn de gulste gemeente was met meer dan 11.000 euro voor 7.700 inwoners. Niet slecht, al moet ik toegeven dat ik zelf deze keer in gebreke ben gebleven. Om het goed te maken heb ik vandaag wel Music for Life gesteund.

De tweede reden om paniekerig te doen was het bekijken van mijn lijstje met nog te lezen boeken. Bleek dat ik nog maar 157 boeken moest lezen. Daar moest dus dringend iets aan gebeurenKnipogen. Bleek het dit weekend toch wel net Boekenfestijn in Gent te zijn zeker.

Naar Gent rijden was geen probleem maar op de parking van Flanders Expo.was wat anders. Sinds de laatste keer dat ik daar geweest ben hebben ze blijkbaar The Loop geïnstalleerd. Het zal misschien bedoeld zijn om het verkeer in goede banen te leiden maar dan hadden ze het beter The Flop genoemd. ’t Is echt niet te doen.

Gelukkig ging het binnen beter. Zoals altijd had ik me een budget (van 50€) opgelegd. Achteraf gezien zat ik daar 0,47 euro boven maar dat telt niet hè?Ik kwam buiten met 13 boeken:

 • 1830 – De Geboorte van een staat – Roland Van Opbroecke
 • Het verborgen Raadsel – Will Lavender
 • Advocaat van de President – Geert-Jan Alexander Knoops
 • Getuigen – Rudy Soetewey
 • Scherprechter – Bob Mendes
 • Klem – Frank van Zwol
 • Drieëndertig Tanden – Colin Cotterill
 • De slangenkuil – Ariana Franklin
 • Fandorin – Boris Akoenin
 • Verdwijnpunt – Arnaldur Indridason
 • Grafteken – Arnaldur Indridason
 • Moordkuil – Arnaldur Indridason
 • Changeling – Philippa Gregory

Op de terugweg van Gent naar huis zou ik ook nog een bezoekje aan de binnenstad van Antwerpen en aan de Makro brengen. De auto achtergelaten op Linkeroever en via de voetgangerstunnel naar het centrum waar het vreselijk druk was. Even dacht ik mijn bezoekje aan de FNAC uit te stellen maar het Nieuwjaarscadeau van mijne werkgever (35€ aan cadeaucheques) brandt al te lang in mijne portefeuille. Dus maar de pijn doorstaan en met nog eens drie boeken buitengekomen:

 • De Schim – Jo Nesbo
 • De Verlosser – Jo Nesbo
 • Onschuldig – Scott Turow

Verder dan de FNAC ben ik niet gegaan, wel gewoon de tram op en terug naar Linkeroever om naar de laatste tussenstop van de dag te rijden maar dat is er niet meer van gekomen. Als ze al vanop de autostrade staan aan te schuiven om de afrit naar Wijnegem te nemen dan pas ik.

In ieder geval staat de teller van de nog te lezen boeken terug op 172. Nu nog de tijd vinden om ze te lezenOnbeslist.