Toneel

vat2.JPGBegin december betekent niet enkel een tripje naar het Duitse Essen maar meestal ook een bezoekje aan één van de twee Vorselaarse toneelgroepen : het Vorselaars Amateur Toneel, beter bekend als het VAT.

Op het programma stond deze keer “Ik ben Sinterklaas NIET”, een komedie in twee bedrijven van Franck Van Erven.

Het verhaal ? Etienne De Crem, premier van België anno 2042 ligt op de sofa te slapen wanneer hij wordt gewekt door minister Jean-Louis Schauvliege. Etienne blijkt de nacht te hebben doorgebracht in de “Candy Bar”, het beroemdste bordeel in Vlaanderen maar kan zich daar niets van herinneren. Hij herinnert zich evenmin dat hij escorte-girl Natasja De Beucker heeft meegenomen naar huis of dat hij een belangrijk contract heeft getekend met Dimitri Karazov van Gasprom. Deze laatste wil zijn getekend contract terug maar dat zit in de jas van Etienne en die heeft zijn jas weggeschonken aan een clochard die verkleed was als Sinterklaas.

Lopen ook nog binnen : Yvonne Martens, echtgenote van Etienne; Bruno Vanachtere, vriend van Jean-Louis, Ivan De Grootte, vriend van Natasja, Franca Chantermans, madam van de Candy Bar en Richard de Clochard.

Doorgaans zijn de voorstellingen van ’t VAT goed voor een avond pretentieloos amusement en dat was ook nu weer het geval. Geen diepgaande sociologische problemen maar onschuldig amusement. Dit jaar was het even afwachten omdat de hoofdrol door een debutant werd gespeeld maar Ronny De Cnodder heeft zijn taak meer dan naar behoren volbracht.

Kortom, een geslaagde avond en ik heb het lokale verenigingsleven een beetje gesteund. Nu is het afwachten tot februari wanneer onze tweede toneelgroep, OUD KLJ hun voorstelling brengen.

 

vat1.JPG

vat3.JPG