Teleurstelling

IMG_6789.JPGMijn hoop van enkele dagen geleden is tevergeefs geweest. Er was heel veel te zien op de Motor Show in Essen maar daar waar ik andere jaren met een rugzakje vol met miniatuurauto’s terugkwam, viel er dit jaar wat dat betreft weinig te rapen.

Het was nog donker toen ik richting Duitsland vertrok. De GPS stond ingesteld op Messe Parkplatz 10. In België was het mistig, in Nederland nevelig maar eens ik Duitsland binnenreed was het stralend weer. Nog een geluk dat het daar helder weer was want anders had ik niet gezien dat parkplatz 10 gesloten was. Dan maar terug de Autobahn op en verder richting Essen waar ik uiteindelijk aanbelandde op parkplatz 5 op nog geen 100 meter van de ingang.

Omdat ik zo vroeg was kon ik de eerste hallen in alle rust bezoeken. Fantastisch mooie auto’s werden afgewisseld met soms lelijke gedrochten. Tuning kan een wagen mooier maken maar helaas kan het ook het tegengestelde effect hebben. Soms zetten ze er dan een bevallige dame op om het te camouflerenKnipogen.

IMG_6677.JPG

IMG_6706.JPG

IMG_6781.JPG

Maar wat modelauto’s betreft was het dus wel een tegenvaller. Slechts een viertal Coca Cola exemplaren gezien waarvan drie dan nog veel te duur. Voor het geld dat sommige van die verkopers voor één auto vragen kan ik er via Ebay een vijftal kopen en van Engeland naar hier laten sturen.

IMG_6790.JPG

Al bij al toch een geslaagde dag die wel een beetje in mineur is geëindigd. Ik vrees namelijk dat ik in de kosten ga vallen met de Focus. Niet omdat ik een ongeval heb gehad in de dichte mist waar ik doorheen moest tussen Venlo en Turnhout maar wel omdat om een of andere reden de Focus niet meer wilde optrekken. Eens ik mijn snelheid had ging het wel maar het duurde een eeuwigheid om aan die snelheid te geraken. Ik hoop dat het maar een klein (en niet te duur) probleem is.