Auto’s

Knipsel.JPGOnvoorstelbaar maar overmorgen beginnen we alweer aan de laatste maand van het jaar. Gelukkig betekent dat voor mij dat ik een weekje vakantie te goed heb.

Traditioneel neem ik immers de eerste week van december een weekje vakantie. De eerste week van december is immers ook de week van de MotorShow in Essen (Duitsland) en die pleeg ik altijd te vereren met een bezoekje, tenminste ald de weersomstandigheden het toelaten.

De Essen Motor Show is vooral een tuningbeurs maar is veel meer dan dat. Zo staan er dit jaar tentoonstellingen  over 30 DTM (met o.a. de Ford Sierra Cosworth van Klaus Ludwig), 100 jaar Maserati en Ford Hotrods op het programma.

En dan is er natuurlijk ook nog de hal waar tal van modelauto-verkopers staan. Elke keer dat ik er ben vind ik wel een paar betaalbare autootjes om aan mijn collectie toe te voegen.

Een voorproefje heb ik vandaag al vanuit Engeland ontvangen. De 3 autootjes die ik vorige week via Ebay heb aangekocht zijn vandaag toegekomen. Engeland is zowat het enige land waar er nog koopjes te doen zijn op dat gebied. Al geldt dat niet voor alles wat te koop wordt aangeboden. Persoonlijk vind ik 1.200 euro voor een model (schaal 1/43) namelijk net iets te veel. Maar dat zijn gelukkig uitzonderingen. Ik hoop in ieder geval volgende week in Essen een zestal stuks te kunnen kopen zodat het totaal aantal stuks in de collectie 400 bedraagt.

IMG_6612.JPG

Ik heb vandaag trouwens nog een koopje gedaan ! Ik heb mijn combiticket voor Suikerrock 2014 dat doorgaat op 1, 2 en 3 augustus al gekocht. Deze tickets zijn momenteel immers in de aanbieding : slechts 75 euro voor drie dagen. Er is nog geen enkele naam bekend maar afgaande op mijn ervaringen van de afgelopen twee jaar wil ik dat risico wel lopen.