Helpende Handen

Gelukkig had ik voor vandaag een dagje verlof gepland! Niet om de moord op John Fitzgerald Kennedy, vandaag exact 50 jaar geleden, te herdenken maar om te recupereren van gisteren.

Gisteren zijn we namelijk riet gaan bijeen rapen in de buurt van de kerncentrale van Doel. Op ’t werk loopt namelijk een actie “Helpende Handen”. De bedoeling is om in teamverband een “helpende hand” uit te steken bij verenigingen die gebruik maken van vrijwilligers.

Onze manager had (gelukkig) gekozen om Natuurpunt WAL een handje te gaan toesteken. Een andere optie was namelijk senioren begeleiden naar de Chris en Chris Show en dat zag ik helemaal niet zitten. Niet dat ik iets heb tegen senioren (ik hoop er zelf ook nog een te worden) maar ik zit nu eenmaal liever in de natuur.

Om 13u stonden we dus op de dijk, aan Schor Ouden Doel, te wachten op Kris Peeters van Nauurpunt WAL. Eerder deze week hadden andere vrijwilligers het riet op de oevers gemaaid en wij moesten het dan bij elkaar trekken en verzamelen.

Gelukkig liet het weer zich van zijn beste kant zien, al ben ik ervan overtuigd dat sommige collega’s het liefst een paar graden warmer hadden gezien. Maar ik denk dat iedereen zich uiteindelijk toch heeft geamuseerd ook al was het enorm vermoeiend, mede door de vettige modder waar we soms door moesten ploeteren. Na een smakelijke maaltijd in “De Mops” in Melsele was het dan tijd om naar huis te rijden.

Vandaag voel ik wel de gevolgen van gisteren. Hier en daar heb ik spiertjes ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had. En voor mijn verkoudheid was het ook niet echt bevorderlijk. Veel verder dan de zetel ben ik vandaag dan ook niet geraakt. Het was de bedoeling om deze namiddag naar JFK van Oliver Stone te zien maar verder dan het eerste halfuur ben ik niet geraakt. Ik deed even de ogen dicht en toen ik ze terug open deed liep de aftiteling al over het scherm. Ik zal het vanavond nog maar eens proberen.

 

helpende handen 2013.jpg

helpende handen 2013b.jpg

helpende handen 2013c.jpg

helpende handen 2013d.jpg

helpende handen 2013e.jpg