Fietsen

wind1.JPGOmdat er door de pijnlijke enkel momenteel niet kan gelopen worden heb ik deze namiddag mijn fiets nog eens van de haakt genomen. Het weer zag er heel goed uit dus waarom niet ?

In mijn “jonge jaren” was ik nagenoeg elke zaterdag en zondag op pad, hetzij op mijn eentje, hetzij in clubverband maar sinds ik gestart ben met de start-to-run in 2007 is dat iets minder. De spieren die ik nodig heb om te lopen komen namelijk niet goed overeen met de spieren die nodig zijn om te fietsen. Hoe duatleten of triatleten dat doen is me een raadsel.

Mijn tochtje ging van Vorselaar naar Herentals, Bouwel, Herenthout, Gestel, Lier, Kessel, Nijlen en Grobbendonk terug Vorselaar. In totaal 51 km, goed voor 2 uurtjes fietsen. Het eerste deel viel het met momenten wel behoorlijk tegen aangezien er een behoorlijke portie tegenwind stond. Maar al bij al ben ik best tevreden. Als ik eerlijk ben ga ik wel liever lopen maar ik het toch maar weer gehad.

 

fietsen.JPG

 

Nu ik de bovenstaande zin lees bedenk ik me net hoe het kan verkeren (om Bredero even te citeren). Pakweg 20 jaar geleden zou ik dat helemaal niet gezegd hebben. Lopen was toen iets dat andere mensen deden. Pas op, ik fiets nog wel altijd graag maar als je een half uur gaat lopen dan heb je echt een half uur gelopen. Als je daarentegen een half uur gaat fietsen heb je niet noodzakelijk een half uur gefietst.

Tijdens het fietsen kan je geregeld de benen stilhouden en recupereren en toch 25 km/u aanhouden. Als je tijdens het lopen de benen stilhoudt dan … sta je stil. Lopen is dus net iets intensiever. Hopelijk is het morgen of overmorgen ook nog goed weer zodat ik er nog eens op uit kan.

Wat de laatste 75 jaar echter niet veranderd is, is het feit dat veel mensen zich maar al te snel laten (mis)leiden door haat. Vandaag 75 jaar geleden organiseerden de Nazi’s de Kristallnacht en waren de Joden het slachtoffer. Tegenwoordig zijn er helaas nog altijd mensen die zich laten misleiden door fanatici met soms gruwelijke gevolgen. Eigenlijk zou geschiedenis op elke school een hoofdvak moeten zijn maar ja, die geschiedenis wordt maar al te veel verdraaid. Op Youtube vond ik onderstaand filmpje waar, op muziek van BAP, wordt getoond waartoe dit alles kan leiden.