Winter

Knipsel.JPGLaat die winter maar komen ! Ik ben er klaar voor, allez, ’t is te zeggen mijnen auto is er klaar voor.

Sinds vandaag liggen de winterbandjes er op. Alle gevoelige elementen van de auto zijn ook nog eens gecontroleerd en daar waar nodig bijgesteld.

Het nadeel was wel dat ik weer met de auto naar ’t werk moest en dat was deze morgen zeker geen pretje. 75 minuten onderweg geweest om pakweg 35 km te overbruggen. Echt snel kan je dat niet noemen. Al zal het wel sneller geweest zijn dan de sukkelaars die gisteravond op de Ring richting Nederland/Hasselt stonden.

Hopelijk brengen die 33 maatregelen van de Vlaamse regering een oplossing al geloof ik daar niet echt in. Extra spitsstroken voor en na de Ring brengen volgens mijn weinig soelaas. Het probleem is namelijk dat de Ring geen Ring is maar wel een op- en afrittencomplex.

Ik denk daarom dat de oplossing vrij simpel is. Om te beginnen moeten ze een paar van die opritten sluiten. Die van de A12 en de E19 kan je moeilijk dichtgooien maar die van Berchem en die van Borgerhout wel.

Vooral het sluiten van die laatste oprit veroorzaakt nu immers veel problemen. De meeste auto’s die daar de Ring op rijden moeten immers naar Nederland en moeten dus het verkeer richting E313 kruisen. Die mensen moeten twee rijstroken overbruggen op een paar 100 meter en aangezien de Vlaming niet kan ritsen loopt het daar in ‘t honderd. Hetzelfde geldt trouwens voor de oprit in Berchem.

Voorwaarde is wel dat ze het verkeer op de Singel beter laten doorstromen. En dat kan door bruggen te plaatsen op de kruispunten aan Berchem Kerk, Berchem Station en de Plantin Moretuslei.

Dat dit kan werken is bewezen tijdens de grote werken aan de Ring enkele jaren terug. Toen was maar de helft van de Ring beschikbaar maar het verkeer heeft nooit vlotter gelopen.

Maar ja, dat zal misschien te simpel zijn ?