Shame on me

Ik ben beschaamd om het toe te geven maar het was een volledige week geleden dat ik nog eens gelopen hebSchamen. Zelfs het mooie weer van het afgelopen weekend kreeg me niet zo ver dat ik mijn loopschoenen aantrok. De reden ? Gewoon luiheid denk ik.

Gelukkig kan ik schrijven “was” want vandaag is er wel gelopen. Een simpele 4,50 km op net iets meer dan een half uur. Deze keer niet de vesten rond Lier maar wel een tochtje via het Netekanaal en de Nete. Op de vesten worden immers iets te donker om nog goed te kunnen lopen. Naast de spoorweg en het water staan minder bomen en blijft het langer doenbaar. Lang zal het niet meer duren of de fluohesjes gaan aan.

Knipsel.JPG

Om het helemaal goed te maken heb ik de afgelopen dagen trouwens ook 40 km gefietst. Door de werken aan de N153 tussen Poederlee en Herentals is mijn vertrouwde route naar het station niet beschikbaar. Ik moet ofwel via Lichtaart ofwel via Grobbendonk rondrijden. ’s Morgens gaat dat nog maar ’s avonds doe ik minstens een halfuur over 13 km. Dan kan ik, als het weer het toelaat, beter met de fiets rijden. Dat is maar een dikke 7km en kost me tussen 18 à 23 minuten. Tel daar nog het fietstochtje van het station naar ’t werk en terug bij en ik zit aan 20km fietsen per dag. Alle kleine beetjes helpen, nietwaar ?

Over kleine beetjes gesproken. Vandaag een mailtje gekregen van de Great North Run. Er werd die dag naar schatting 28.000.000 £ ingezameld ! Dat zijn heel veel kleine beetjes.