Speed

speedy.JPGEergisteren heb ik een “loopsnipperdagje” genomen. Het is al heel de zomer aardig druk op ’t werk maar deze week was het toch wel het ergste. Daarbij komt nog dat mijn projectleider voor de tweede maal deze zomer met vakantie is vertrokken en dat voel ik toch. Niet alleen doet ze anders een hoop van het werk (dikwijls het meest vervelende), ze werkt ook perfect als “buffer” voor die onvermijdelijke vragen van IT (die meestal wel terecht zijn maar toch ook vaak storend kunnen zijn). Maar ja, ze heeft de vakantie uiteraard wel verdiend (ik moet een beetje oppassen wat ik schrijf want ze leest deze blog ookTong uitsteken) dus ik mag niet klagen.

Natuurlijk werk ik wel aan meerdere projecten mee die ook moeten gedaan worden en er zijn ook nog de dagdagelijkse productieproblemen die moeten worden verholpen. Neen, lopen zag ik dinsdag niet zitten.

Voor mijn “vooruitgang” heeft het blijkbaar geen negatieve gevolgen gehad. In tegendeel, deze morgen ging ik behoorlijk vlot vooruit. Voor de eerste kilometer had ik nog 6:38 nodig, voor de tweede nog maar 6:21 en de derde en vierde kilometer werden in respectievelijk 5:55 en 5:50 afgelegd. In totaal had 24:44 nodig voor 4 kilometer. Dat begint al aardig op lopen te lijken.

Omdat mijn hartslag ondertussen wel richting 160 ging, heb ik dan een korte adempauze van 1 à 2 minuten ingelast met de bedoeling om de laatste 2 kilometer terug naar ’t werk rustig uit te lopen. Helaas was er weer een communicatiestoornis tussen mijn hersenen en mijn benenKnipogen. In minder dan 12 minuten stond ik immers terug voor ons kantoorgebouw. Gemiddeld 5:53 minuten per kilometer dus. Snel lopen is nooit een prioriteit geweest maar als het dan eens lukt dan voelt dat toch goed. Duidelijk een teken dat de conditie wel in orde is.

Zaterdag wordt er weer gelopen maar een duurloop zal het niet worden. Wel een wedstrijd namelijk de langste afstand (11 km) van “Dwars door Turnhout”. Hopelijk saboteren ze me deze keer niet. De laatste keer dat ik daar deelnam hebben ze mijn finish namelijk niet geregistreerd. De finishcamera had me wel gezien maar de finishmat dus niet. En dat voor mijn geboortestad … foei foei foeiSchamen.

3 gedachtes over “Speed

 1. Conny augustus 26, 2013 / 8:44 am

  Dag Luc,
  Ik vind sowieso dat je projectleider (die ik ook ken) veeeeeeel te veeeeel verlof heeft. Ze mag gerust wat meer gaan werken! 🙂
  Groetjes
  Conny

  Like

 2. Heidi augustus 26, 2013 / 7:23 pm

  Mijn buurvrouw is gewoon jaloers Luc, ze kan het gewoonweg niet verdragen dat ik ook eens een beetje verlof heb 😉 Ik lees iets helemaal anders, namelijk dat mijn afwezigheid niet onopgemerkt voorbijgaat en dat ik zelfs een beetje gemist wordt, dat doet deugd aan het hartje 🙂 Nog een paar dagjes en dat is het weer helemaal voorbij 😦 Hou de boel nog maar eventjes alleen recht, voor je het weet is uw slavendrijver weer back 🙂

  Like

 3. Luc augustus 26, 2013 / 7:34 pm

  @ Conny en Heidi : jullie hebben natuurlijk allebei meer dan gelijk 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.