Suikerrock – Dag 1

Omdat ik toch nog even moet bekomen van 6 uur hardrock kan ik evengoed nog snel een berichtje posten.

Vandaag dus de eerste dag Suikerrock. In tegenstelling tot vorig jaar rij ik niet elke dag 160 km heen en weer. En aangezien een camping niets voor mij is verblijf ik in het Alpha Hotel op een paar honderd meter van het festivalterrein in een sobere maar van al het nodige voorzien.

Eerste optreden vandaag kwam van Spoil Engine, trash Metal van Vlaamse bodem. Ze moesten het vandaag wel zonder hun vaste zanger doen aangezien die gisteren voor de eerste maal papa is geworden. De vervanger deed zijn werk echter heel goed. Tijdens het optreden heb ik wel het nut van goede oordopjes gevoeld.

048.JPG

Als tweede kwamen de heren van Vista Chino aan de beurt. Zij waren vroeger allemaal lid van Kyuss. Minder hard maar wel heel goed.

097.JPG

Als derde mocht BUSH aantreden. Niet George W. maar wel de groep van leadzanger (en blijkbaar lieveling van veel vrouwen) Gavin Rossdale. Muzikaal heel sterk, de zang vond ik iets minder. Ze kregen de Markt van Tienen wel helemaal mee.

205.JPG

Afsluiter vandaag was Within Temptation. Na het jubileumconcert van vorig jaar in het Sportpaleis waren mijn verwachtingen heel hoog. Het concert van 13 november staat immers helemaal bovenaan in mijn top 10 van beste concerten ooit. En Sharon en haar collega’s hebben mijn verwachtingen volledig ingelost. Het was weer dik in orde.

362.JPG

444.JPG