Vakantie !

celtic-ireland-on-black.jpgHet heeft een eeuwigheid geduurd maar eindelijk is hij daar: de vakantie ! Drie weken niet gaan werken, daar ben ik echt wel aan toe. En het weer lijkt me goed genegen te zijn, ook als ik de voorspellingen voor mijn vakantiebestemming mag geloven.

Die bestemming is dit jaar Ierland. Na Alba (Schotland) in 2010, Kernow (Cornwall) in 2011, Cymru (Wales) in 2012 en Breizh (Bretagne) in 2012 wordt Eire het 5e Keltische land op rij dat ik bezoek.

Ik heb Ierland al 3 maal eerder bezocht. Mijn laatste bezoek aan Ierland dateert van 2009 maar dat was een citytrip annex marathon in Dublin en telt eigenlijk niet echt mee. Voor de laatste “echte” vakantie in Ierland moet ik al terug gaan naar 2003. Dat is zelfs nog “pre-digitaal” voor mij.

Dit keer vertrek ik echter niet vanuit Zaventem met Aer Lingus maar neem ik dinsdag a.s. de ferry van Cherbourg naar Rosslare en neem ik mijn eigen auto mee in plaats van een Ierse huurauto. Ik vertrek al wel maandag naar Cherbourg zodat ik op mijn gemakske naar Frankrijk kan bollen en daar dinsdag eerst nog de Cité de la Mer kan bezoeken.

 

carte_celte.jpg

Als ik dan volgend jaar nog een bezoekje aan het eiland Man kan versieren dan is mijn verzameling Keltische landen compleet. Sommigen zeggen wel dat er 7 Keltische naties zijn en tellen Galicië er bij. Andere zeggen zelfs dat er 8 Keltische naties zijn omdat ook Asturië Keltisch zou zijn maar ik hou het toch bij 6.

Dit weekend zal wel druk worden met de laatste voorbereidingen maar vanaf maandag is het genieten.

Het lijkt trouwens alsof mijn blog al wist dat ik bijna ging vertrekken want welke reclame stond er daarnet boven de blog ?

 

blog.jpg