Roparunverslag deel 6 : Dinsdag 21 mei 2013

In een nacht heb ik mijn aantal slaapuren bijna verdubbeld ! Van vrijdag op zaterdag zal ik een uur of vijf hebben geslapen. Van zaterdag op zondag heb ik daar een viertal uurtjes bijgedaan. Van zondag op maandag heb ik niet echt geslapen. Onderweg van Rotterdam naar Berlaar heb ik een uurtje geslapen in de mobilhome en in Berlaar zelf zijn er ruim zeven uur bijgekomen.

Twee personen bleven in Berlaar slapen: ik in de camper van team B en Griet in de camper van team A. Later op de voormiddag zouden we gezelschap krijgen van Jef en Peter. Rond half acht ben ik uit bed gekropen, heb gezellig ontbeten (er zat toch nog voldoende eten in de camper) en rond half negen ben ik begonnen met het uitladen van de mobilhome onder het motto “wat gedaan is, is gedaan”.

Tegen een uur of elf waren de mobilhomes proper (van binnen) en konden we ze terugbrengen naar Geel. Uiteindelijk was het half drie eer ik terug thuis was en de Roparun 2013 definitief volbracht was.

Het was een hele zware Roparun maar hij staat wel hoog genoteerd in de rangschikking. De plezantste blijft nog altijd die van 2007 maar deze staat daar net onder. Hij was zelfs plezanter dan die van 2008 toen ik heb deelgenomen als loper.

De sfeer in het team was perfect. We hebben geen ongelukken gehad. Er zijn geen woorden gevallen. De wissels gingen heel gemoedelijk en zonder enige vorm van stress. Iedereen wist wat van hem of haar werd verwacht en deed dat ook. In dergelijke omstandigheden zou ik elk jaar een Roparun kunnen doen.

Maar toch … het zou wel eens kunnen dat dit echt de laatste keer was. Ik heb elk jaar meer en meer tijd nodig om te recupereren en geef het toe … ik word er ook niet jonger op. Bovendien lijkt het plaatje nu compleet. Ik heb 7 Roparuns tussen Parijs en Rotterdam gedaan en 1 Roparun tussen Hamburg en Rotterdam. Ik ben 3 maal begeleider geweest, 1 maal loper, 3 maal begeleider annex overall teamcaptain en 1 maal foodsquad annex overall teamcaptain.

Het enige dat ik nog niet gedaan heb is een deelname aan de “andere kant” dus als vrijwilliger bij de organisatie.

Enfin … we zien wel wat het wordt. Eerst moet ik nog veel nagenieten van deze editie.

Veel dank aan Team 234 ING LIFE & NON LIFE BELGIUM.

Ropa001.JPG

Ropa041.jpg