Roparunverslag deel 5 : Maandag 20 mei 2013 (deel 2)

Na het ontbijt zijn we verder gereden naar Meerkerk waar we alles klaar maken voor de laatste 55 km. Dit gedeelte wordt volledig zonder ondersteuning afgewerkt. Dat betekent dus dat onze niet actieve lopers ook mee moeten op de fiets. Omdat we nog twee fietsen over hebben gaan er ook nog twee lopers mee van team A om eventueel een nog een stukje te lopen.

Ondanks het feit dat ik al 7 Roparuns achter de rug heb, heb ik de “finale” nog nooit gedaan. Ofwel omdat ik in het A-team zat ofwel omdat ik doodop was ofwel omdat ik mijn beurt afgestaan heb aan iemand die het volgens mij meer verdiende dat jaar.

Maar dit jaar kreeg ik wel de kans. Je kan de route vanuit Hamburg niet vergelijken met die van Parijs wat dat betreft. Er zijn veel minder feestelijke doortochten maar ik heb ongelooflijk veel genoten van die tocht.

De sfeer was uitmuntend. Onze lopers beslisten om telkens een kwartiertje te lopen en dan te wisselen. En die systematiek werkte perfect. Het laatste stuk hebben we gelopen (en gefietst) aan een gemiddelde snelheid van 11,90 km/u). En de route zelf was wondermooi. Ik vond dit veel mooier dan bijvoorbeeld Ossendrecht, Bergen op Zoom of zelfs Zele, ook al heeft het bijna de volledige namiddag geregend. Daar lopen tegenwoordig iets teveel dronken mensen rond naar mijn zin.

luc5.jpg

Om 15u56 liep Jef over de chipmat aan het Wilhelminaplein in Rotterdam. Bijna een uur vroeger dan gepland. De laatste kilometer werd dan meer wandelend afgewerkt. Net voor de finish stond Nelli Cooman ons op te wachten (dezelfde Nelli die me eerder dit weekend al een high five had gegeven onderweg.

roparun, verslag

Na de traditionele champagne regen na de finish konden we gaan douchen in de Delftse Poort, een kantoorgebouw van NN op enkele honderden meters van de Coolsingel. Connecties hebben bij ING heeft zo z’n voordelen.

De Roparun werd afgesloten met een uitgebreid diner in een restaurant aan de Coolsingel. Daarna werden we door twee frisse chauffeurs (die met de trein naar Rotterdam waren gekomen) terug naar Berlaar gereden waar ik de nacht zou doorbrengen in de mobilhome. Het was net middernacht gepasseerd toen ik in mijn slaapzak kroop.

Een gedachte over “Roparunverslag deel 5 : Maandag 20 mei 2013 (deel 2)

  1. Carine mei 26, 2013 / 7:20 pm

    Ik heb nog nooit zoveel foto’s van jou gezien op zo’n korte periode 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.