Zien en gezien worden

Waarom weigeren toch zoveel wandelaars, lopers en fietsers om een fluohesje te dragen wanneer de duisternis valt of erger nog wanneer het donker is ?

Toen ik vanavond terug kwam van Lier (4,30 km gelopen op 30 minuten) ben ik er in ieder geval weer een hoop tegengekomen zonder enige vorm van fluo op hun lichaam.

Ik snap dat dus niet hè. Hoeveel weegt nu zo’n hesje ? Toch twee keer niets ? Het kan nochtans het verschil betekenen tussen leven en dood.

Ik draag er altijd één wanneer het donker is, zelfs al loop of fiets ik over goedverlichte voetpaden of fietspaden. Maar misschien is dat de Roparunner in mij die dan bovenkomt. Daar was het motto immers “tussen acht en acht is het nacht”. En tijdens de nacht is het dragen van fluohesjes verplicht in de Roparun.

Zover moeten de mensen van mij nu niet gaan maar toch …

fluo.jpg