Geslaagd

Enostradamus.jpgen geslaagd weekend zit er bijna op.

Het begon al goed op vrijdagavond. Ik had eerder in de week een bod gedaan op vier stripverhalen op Ebay waaronder twee biografieën van de hand van Jef Nys en waar die man zo geweldig goed in was en één stripverhaal van Dees Dubbel van de hand van Rik Clement. Dat laatste verhaal staat al jaren op mijn “nog te kopen” lijstje maar die zoektocht is nu eindelijk voorbij want heb de vier veilingen gewonnen. En dan nog voor een redelijke prijs. Het was niet echt goedkoop maar als ik de som maak voor de vier verhalen samen (die elk 48 jaar oud zijn) dan valt het echt heel goed mee. Binnenkort zou die verkoper trouwens een nog zeldzamer verhaal van Dees Dubbel te koop aanbieden. Spannend dus.

Zaterdagvoormiddag ben ik dan, zoals gepland, een half uurtje in de buurt gaan lopen. Met 4,42 km op de teller viel dat best mee. En ook vandaag is er weer gelopen maar dan wel in “wedstrijdverband”. Ik heb, ook zoals gepland, vandaag namelijk voor het eerst sinds minstens 1 jaar, nog eens deelgenomen aan een jogging. Ik had de keuze uit drie mogelijkheden : een jogging in het Bloso Domein in Hofstade, een jogging ten voordele van een goed doel in Vilvoorde of de 28ste Volksjogging in Grasheide (Putte).

Ik heb gekozen voor de laatste. Niet alleen omdat IT-collega Wim mee in de organisatie zit maar vooral omdat ik wel hou van die kleinere joggings. Je moet geen lening aangaan om te kunnen deelnemen (wat bij de grotere joggings van Golazo wel vaak het geval is) en na afloop krijgt vaak elke deelnemer een naturaprijs (een fles wijn, een fles bier, een zak fruit of zoiets).

Ik had me wel verkeken op het startuur maar stond gelukkig net op tijd aan de start. Ik had wel het gevoel dat de start veel te snel ging en al snel liep ik helemaal alleen. Maar bij joggings loopt er altijd wel iemand voor je en dan ga je automatisch proberen om die persoon in te halen, wat me vandaag twee keer gelukt is. En zo ben ik geslaagd in de twee doelstellingen die ik altijd voorop stel wanneer ik aan een jogging deelneem : aankomen en dan liefst niet als laatste. Uiteindelijk had ik maar 33 minuten nodig om de 5 kilometer af te werken en dat was veel beter dan verwacht.

volksloop grasheide.jpg