Dino

Gisteren ben ik in de voetstappen van Dr. Alan Grant en Ian Malcolm getreden.

Voor hen die deze personen niet kennen … zij hebben behoorlijk wat avonturen beleefd op Isla Nublar  en Isla Soma in de Jurassic Park trilogie.

In Paleis 5 van de Eeuwfeestpaleizen, beter bekend als “den Heizel”, waren de mensen van Walking with Dinosaurs de afgelopen week te gast.

Toen de originele Walking with Dinosaurs in 1999 voor het eerst op de BBC werd uitgezonden was ik onmiddellijk een grote fan. Jurassic Park en Jurassic Park The Lost World waren toen al wel in de bioscoop verschenen maar deze keer werd het vanuit wetenschappelijke hoek bekeken.

Het is niet de eerste keer dat ze in België passeerden maar het is wel de eerste keer dat ik kon gaan. En ik heb er zeker geen spijt van gehad. Ik wist wel dat het een risico was om naar de namiddagvoorstelling te gaan zien (veel “jengelende joeng”) maar al bij al viel dat wel mee.

De show op zich is zeer indrukwekkend. Als volwassene zie je natuurlijk wel dat de kleinere dinosaurussen bewegen door de acteur die er in zit en dat de grote exemplaren worden voortbewogen door de mannen in de “ligfietsen” onderaan maar op een gegeven moment ga je toch mee met het verhaal en vergeet je dat. Ik ken me indenken dat dit voor een tienjarige jongen gewoon magisch moet zijn.

Eén bedenking heb ik me wel gemaakt. Voor een doorsnee gezin (ouders + twee kinderen) lijkt zo’n uitstapje me niet zo vanzelfsprekend. Als ik de inkom reken en daar 2 frisdranken per persoon + een zakje chips of popcorn of warme wafel per persoon, een T-shirt en pluchen dinosaurus per persoon en dan kom je aardig in de buurt van 350 euro en dat lijkt me een behoorlijke som geld. Zelfs om uitgestorven dieren terug tot leven te zien komen.

dino02.jpg

dino04.jpg

dino06.jpg

dino03.jpg