Oud ?

oudeman.jpg’t Is niet omdat mijn verjaardag weer dichterbij komt maar ik voelde me vandaag een “oude man”. Neen, ’t is omdat ik eerder deze week een ongelukje had bij het knippen van mijn teennagels en omdat gisteren een kledingstuk niet op zijn plaats bleef zitten.

Ik had weer afgesproken in Lier om een avondloopje te doen. Het lopen ging behoorlijk, zij het heel rustig aan. Maar zoals gezegd bleef de (onder)kleding niet op zijn plaats zitten waardoor er wrijving ontstond en waardoor ik nu met twee behoorlijke grote brandwonden op de binnenkant van mijn dijen zit. Een brandwonde (of schaafwonde) is nooit prettig om te hebben maar ik kan u verzekeren dat je ze zeker niet wil hebben aan de binnenkant van je dijen.

En dan zeker niet in combinatie met een pijnlijke grote teen waardoor je een beetje trekt met je benen, waardoor je de brandwonden net iets beter voelt, waardoor je nog meer gaat trekken met je benen, waardoor je … enfin, ik vond dat ik erbij liep als een oude man.

Gelukkig voelde ik niet me te oud om te lezen en kon ik “De erfenis van Himmler” van Marthe Maeren uitlezen. Het was mijn derde Vlaamse thriller op rij en ook deze kon ik best smaken, misschien nog net iets meer dan de twee vorige boeken omdat er een vleugje geschiedenis en mystiek in verwerkt is.

Het verhaal ? In de damestoiletten van het Gentse Sint-Pietersstation wordt het lijk ontdekt van Raoul Claes, kantoorgenoot van advocate Frieda Degraeve. In zijn binnenzak zit een vliegtuigticket naar de Bahama’s …enkele reis. Claes werd gewurgd. Twee dagen later wordt in het kantoorgebouw van Frieda Degraeve het skelet van een orthodoxe jood ontdekt. Die blijkt in de jaren negentig levend te zijn ingemetseld.

Verder zijn er nog een neonazi die een joods zakenman in Knokke heeft vermoord maar ondertussen terug op vrije voeten is, een jonge orthodoxe jood met extreme gedachten, drie miljoen euro schadevergoeding die naar een duistere bankrekening in de Bahama’s werd doorgesluisd en een paneel van het wereldberoemde Lam Gods dat door de Nazi’s werd “geleend” (en het gaat niet over de Rechtvaardige Rechters).

oud,brandwonde,boek

Volgende boek op de leeslijst is alweer van een voor mij nog onbekende Vlaamse auteur die ik ga ontdekken : Sioux Blues van Bavo Dhooge.