Vakantie

Wat doet een mens op een vakantiedag in de lente ?

In de voormiddag rommelt hij wat in de garage zodat moeder iets vlotter in en uit de garage en de auto kan dan Eugène uit Man Bijt Hond.

http://youtu.be/uls1eQWoj3I

Hij gaat bijvoorbeeld op bedeltocht langs drankencentrales. Daar kunnen we tijdens de Roparun immers nooit genoeg van hebben. Een eerste bezoekje heeft toch al 24 liter water opgeleverd. Tegen het einde van de week moet daar zeker nog wat bijkomen.

En uiteraard neemt hij eens een kijkje op internet en daar koopt hij … een auto. En niet zomaar een auto. Neen, het is een Ford Thunderbird uit 1955.

L-1955-Ford-Thunderbird-2.jpg

En hij heeft me nog geen 40 euro gekost ! Spijtig genoeg is het niet bovenstaand exemplaar dat ik heb gekocht maar wel onderstaande miniatuurversie.

coke thunderbird.jpg

Hij zal in ieder geval heel goed passen bij de andere 11 exemplaren uit die reeks. Jammer genoeg heb ik nog niet kunnen terugvinden uit hoeveel exemplaren de reeks bestaat. Maar tijdens mijn zoektocht heb ik weer wel een nieuwe “interessante” website gevonden waar honderden en honderden miniatuurautootjes worden aangeboden. Het probleem met die “interessante” website is dat mijn portefeuille ze niet zo interessant vindt.