Natuurloop

bospaadje.jpgDat de ene natuurloop de andere niet is heb ik vandaag wel geleerd.

Nadat ik gisteren thuis al een halfuur had gelopen ben ik vandaag nog eens gaan lopen maar dan in Herenthout. Daar werd dus een “natuurloop” met vrij vertrek georganiseerd. Ik heb al wel andere natuurlopen gedaan, vooral die van Lier maar dit was toch even iets anders.

Na een goeie 500m doken we al een maïsveld in. Gelukkig was het droog want anders zou dat wel eens een modderige boel kunnen geweest zijn. En de laatste van de vijf kilometers ging dan over een smal bospaadje op en neer. Geen simpel parcours dus maar wel plezant.

Na aankomst ben ik mijn gratis consumptie en mijn geschenk (6 scharreleieren) gaan afhalen. En ik had al een bekertje water en een koek gekregen. Zo gaat dat vaak bij die kleine joggings, je betaalt een kleine deelnameprijs en je krijgt er veel voor terug, dit in tegenstelling tot die grote joggings waar je veel betaalt en relatief weinig terugkrijgt. Enkele tombolalootjes gekocht waarmee ik weer een gratis consumptie won.

Die laatste consumptie heb ik aan de lotjesverkoper gegeven. Ik had immers nog “werk” voor de boeg : briefjes onder ruitenwissers steken. De mensen die naar deze joggings komen zijn immers de doelgroep die we willen bereiken voor onze Roparunjogging op 15 april.