Keuzes

1 wagen wijkt af van zijn lijn. 4 vrachtwagens en 6 personenwagens  en 2 bestelwagens versperren 6 rijstroken. Dit zorgt voor honderden kilometers file en duizenden geblokkeerde pendelaars. En helaas ook voor 1 dode en 3 zwaar gewonden.

Omdat ik vanochtend vroeg nog eens wou gaan lopen had ik vandaag helaas gekozen voor de auto als vervoermiddel. Mijn normale route huiswaarts leek me geen goed idee. Om half vijf was de Ring nog altijd volledig afgesloten en alle wegen richting noordoost zaten eivol. Daarom koos ik maar voor de E19 richting zuiden om dan via Rumst-Duffel-Lier naar huis te rijden. Normaal gezien is dat een goed alternatief. Toen ik echter in Rumst aankwam stonden ze tot op de autostrade aan te schuiven aan de afrit. Geen probleem, dacht ik, ik rij verder naar Mechelen-Noord en neem daar de “oude steenweg” naar Lier. Die paar kilometers extra maken de zaak niet en zo vermijd ik de mogelijke problemen in Duffel.

Dat ging goed tot ik linksaf naar Lier moest afslaan. Blijken de werken aan de spoorwegbrug in Duffel de weg te versperren. Er staat dan uiteraard gewoon een bord dat de weg verderop geblokkeerd is maar de borden “omleiding” waren helaas uitgeput. Wat volgde was een route die me via Sint-Katelijne-Waver, Koningshooikt, Berlaar, Itegem, Wiekevorst, Herenthout, Bouwel en Grobbendonk na en reis van 2 uur thuisbracht. Onderweg nog enkele files en wegwerkzaamheden gehad. Misschien had ik in Rumst toch moeten aanschuiven? Misschien had ik gewoon in Antwerpen moeten aanschuiven? Ik zal het nooit weten.

Er is blijkbaar ook een kindje geboren in de file. Of de conceptie in diezelfde file had plaatsgevonden stond er niet bijKnipogen.

Op het plannetje hieronder in het blauw mijn normale route naar huis, in het rood mijn Kalvarietocht van vandaag.

 

hell.jpg