Oude Rotten

Wat is er beter om een zware werkweek af te sluiten dan eens goed lachen ? Niet veel denk ik.

En dat heb ik gisteren dan ook gedaan. Het was immers een zware week geweest. Het project waaraan ik de afgelopen maanden heb meegewerkt werd deze week opgeleverd. Er waren nog weliswaar nog enkele “last minutes” probleempjes die een extra inspanning vroegen maar uiteindelijk is toch alles gelukt.

Maar ik had het over lachen. Gisterenavond ben ik de nostalgische toer op geweest en ben ik naar de revueshow van André van Duin geweest. Als kind was ik daar een grote fan van. Ik heb er zelfs nog elpees van.

Vóór ik naar de Stadsschouwburg trok heb ik nog wel enkele belangrijke zaken geregeld. Eerst heb ik een bezoekje gebracht aan Mandy van Carlsson Wagon Lits. Helaas was de nieuwe brochure van Gallia Reizen nog niet binnen. De definitieve plannen voor mijn vakantie naar Wales in juni zullen nog even moeten wachten. Ik heb nog wel enkele brochures meegenomen over Normandië en Bretagne. Het zou immers kunnen dat ik in september nog een weekje naar Frankrijk trek.

Ik heb ook een bezoekje gebracht aan Grand Bazar Shopping center. De cadeaucheque die ik met Kerstmis gekregen had brandde immers al lang een gat in mijn portefeuille. Ik ben er buiten gegaan met 4 boeken, telkens van schrijvers die me tot dusver onbekend zijn : Arnaldur Indridason, Sam Christer, Tami Hoag en José Rodigues Dos Santos.

En dan oude rot André Van Duin. Ik heb lang getwijfeld of ik wel een kaartje zou komen. Oké, ik vond hem als kind wel goed maar zou dat nu nog altijd het geval zijn ? Zijn “Dik Voormekaar show” die hij nog niet zo lang geleden voor TV bracht was me immers tegengevallen. Maar mijn twijfels waren al na 5 minuten weg. De man is gewoon geniaal. Geen ingewikkelde humor, geen politieke statements, gewoon 2,5 uur amusement en muziek. Vooral zijn “Wie van de drie” sketch waarin hij op zijn eentje de drie kandidaten speelt is grandioos.

andre.jpg

bryan.jpgIk heb er dus helemaal geen spijt van. Hopelijk heb ik dat ook niet van het ticket voor die andere oude rot dat ik vandaag heb gekocht : Bryan Adams in het Sportpaleis op 20 maart. Ik heb Adams al een tiental keer gezien maar de laatste jaren stoorde ik me meer en meer aan zijn “trage nummers” met Everything I Do als dieptepunt. Deze keer brengt hij echter Heather Nova mee als voorprogramma en die wil ik ook wel eens zien. En zodra ze beschikbaar zijn ga ik me zeker een ticketje kopen voor TW Classic met oude rotten Sting en Lenny Kravitz.

Morgen staat er trouwens weer een concert op het programma maar dan wel van een heel ander kaliber. Dan vergezel ik mijn moeder naar de Elisabethzaal in Antwerpen voor ruim twee uur muziek van Johann Strauss (haar Kerstcadeau).

Een gedachte over “Oude Rotten

 1. buurvrouw van Heidi januari 22, 2012 / 11:09 am

  Dag Luc,
  Van de schrijvers die je daar opnoemde heb ik van Hoag en Indridason ook een aantal boeken. Als ze je bevallen weet je het maar te zeggen , dan kan ik eens boeken uitlenen aan jou via Heidi! 🙂
  Groetjes
  Conny

  Like

Reacties zijn gesloten.