Coldplay

Nog niet zo lang geleden had ik een beetje geluk. De dag dat de voorverkoop van het concert van Coldplay in het Sportpaleis begon had ik toevallig net een dagje vakantie. Daardoor was ik één van de gelukkigen die een ticketje kon bemachtigen voor dit concert.

Gisteren was het dan zover. Enerzijds om de verkeersdrukte voor te zijn en anderzijds om nog wat laatste Kerstinkopen te doen in “den Decathlon” vertrok ik al vrij vroeg in de namiddag naar Antwerpen. Achteraf gezien bleek dat geen slecht idee te zijn geweest.

Na de inkopen ging het dan met tram 6 terug naar het Sportpaleis. Ik was er een half uurtje te vroeg maar toch was het al drummen om een plaatsje te vinden onder het afdak. Het was immers beginnen regenen. Na al die “oude knarren” van de afgelopen maanden (Golden Earring, Peter Frampton, Bob Dylan, Mark Knopfler, Status Quo) was het eens iets anders … staan aanschuiven tussen een hoop mensen waarvan er velen jonger waren dan mijKnipogen.

Als voorprogramma mocht Emeli Sandé ons overtuigen van haar kunnen. Veel was daar niet voor nodig. Heel sterk optreden dat gerust wat langer had mogen duren. Als die eens voor een volledige show naar België komt ga ik toch proberen aan tickets te geraken.


Om half tien was het dan de beurt aan Coldplay. Al van in het begin werd duidelijk waarvoor die rare polsbandjes die ons aan de ingang in de hand werden gestopt dienden. Het waren lichtjes die “op commando” af en aan konden worden gezet. Zelden iets mooier gezien in een concertzaal.

18122011713.jpg

Vanaf de eerste noot was het een feest en dat bleef het tot de laatste noot. Alleen vond ik het jammer dat die laatste noot zo snel daar was. Hun “eerste sessie” duurde amper een uur en toen begonnen ze al aan de bisnummers. Dat ze op een festival een optreden van anderhalf uur geven tot daar aan toe, maar in een zaal zouden ze toch minstens 2 uur moeten spelen (en dan pas aan de bisnummers beginnen). Maar ja, mooie liedjes duren niet lang zeker ?

Nog een (kort) zelfgemaakt sfeerbeeldje


 http://static.skynetblogs.be/media/118357/18122011022.mp4

Wat er helaas ook niet lang duurde was mijn nacht. Het duurde een poosje eer ik in slaap viel en toen ik dan eindelijk in slaap was gesukkeld liep de wekker al af om te gaan werken. Viel dat even tegen. Vandaag zal ik maar eens extra vroeg in bed kruipen.

Setlist:

 • Mylo xyloto
 • Hurts like heaven
 • Yellow
 • In my place
 • Major minus
 • Lost!
 • The scientist
 • Violet hill
 • God put a smile upon your face
 • Up in flames
 • Us against the world
 • Politik
 • Viva la vida
 • Charlie Brown
 • Paradise

Bisnummers:

 • Clocks
 • I’m dreaming of a white Christmas
 • Fix you
 • Every teardrop is a waterfall