Mobiliteit

Ik heb deze week een “mobiliteitsonderzoek” uitgevoerd.

 

Aanleiding hiertoe is het fietsontbijt op 3 mei. Naar jaarlijkse gewoonte kan je, wanneer je met de fiets komt werken, genieten van een heel smakelijk en uitgebreid ontbijt in “Den Bell”.

 

Ook onze firma doet daar aan mee en ik heb er de afgelopen jaren zelden één gemist.

 

Deze keer stond er ook een link naar www.slimweg.be bij op de uitnodiging. Zij berekenen, volledig gratis, de meest geschikte route voor je. Aangezien ik altijd dezelfde route neem als ik met de fiets ga werken wou ik wel eens weten wat ze als alternatief zouden aanbieden. Op mijn “klassieke” route is het namelijk niet altijd even aangenaam fietsen. Slechte fietspaden naast heel gevaarlijke wegen.

 

Uiteindelijk kwamen er vier mogelijke routes in mijn mailbox. En die vier routes heb ik deze week eens geprobeerd.

 

Dinsdagochtend via mijn gewone route naar ’t werk gereden : Vorselaar-Grobbendonk-Pulle- Viersel-Broechem-Ranst-Deurne (Zuid)-Antwerpen. De terugweg ’s avonds bracht me via Berchem en Borsbeek naar Ranst en vandaar was het terug de gewone route.

 

Vandaag weer met de fiets naar ’t werk maar in Viersel de kanaaldijk langs het Albertkanaal genomen tot in Wijnegem. Van Wijnegem via Deurne (Noord) en de Singel verder naar ’t werk. En vanavond ben ik dan via Mortsel, Boechout en Vremde naar Broechem gereden en verder naar huis.

 

En de keuze is gemaakt. Veruit de aangenaamste route is die langs het Albertkanaal. Dat is ook wel de langste route maar het is wel rustiger fietsen. Op het jaagpad heb je immers geen slechte fietspaden, geen auto’s of vrachtwagens die de broek van je lijf rijden of die plots uit zijstraten komen of er willen inslaan. Ook het nieuwe fietspad in Deurne is een plezier om over te rijden. Het enige dat kan tegenzitten is de wind. Als die uit de verkeerde richting komt op het jaagpad dan is het “harken”.

 

 

fietsroute2.jpg