KOUD !

Al mijn collega’s zullen het bevestigen … ik heb het niet vaak koud. Integendeel, als zij het behoorlijk fris vinden op kantoor, dan vindt ik het aangenaam. Als zij het aangenaam vinden loop ik al te zweten en als zij het warm hebben … dan dreig in te verdrinken in mijn eigen zweet. Dit om maar aan te geven dat eerder het “Noordse” type ben en de koude prefereer boven de hitte.

 

Maar vandaag heb ik het toch echt koud gehad. Het was kwart over acht toen ik in de (ijs)regen op de fiets naar Herentals vertrok. Nog vóór ik daar aangekomen was, was de regen overgegaan in sneeuw.

 

Waarom doet een mens zoiets ? Omdat de eerste groepstraining van ons Roparunteam was en er sommige mensen van behoorlijk ver kwamen om in de Kempen een training van 16km af te werken.

 

Gelukkig was iedereen goed op tijd zodat we iets over negen uur konden vertrekken. Ondertussen was het wel opgehouden met sneeuwen. En dat bleef zo gedurende de eerste 10 à 12 km maar toen begon het terug te sneeuwen en hoe dichter we bij het eindpunt in Herentals kwamen, hoe harder het begon te sneeuwen.

 

Zowel fietsers als lopers waren blij dat het voorbij was maar ik denk dat de fietser toch net dat tikje blijer waren. Het is immers niet eenvoudig om jezelf warm te houden wanneer je in zo’n nat en kil weer niet sneller dan 9 à 11 km per uur kunt rijden. Ik was in ieder geval heel blij dat ik een halfuurtje later onder de warme douche kon en mijn koude voeten en koude handen (ondanks handschoenen) terug kon opwarmen.

 

En ondanks de koude was het toch een gezellige fietstocht.  

DSCN2981.jpg