Weergod(en)

weergod.jpgZou het toeval geweest zijn of hebben de weergoden me willen testen ?

 

Ik verklaar me nader. Aangezien ik sinds afgelopen zaterdag een nieuwe fiets heb moest ik een nuttige bestemming vinden voor mijn oude fiets.

 

Die fiets is sinds vandaag mijn “stationfiets”, met andere woorden de fiets waarmee ik voortaan de afstand tussen het station van Berchem naar ’t werk en terug zal overbruggen. Daarvoor moest ik hem dus wel met de trein meenemen. Dat kost dus 5 euro hè ! Op zich niet zo erg maar dan kon de treinbegeleider nog niet eens de moeite nemen om de kaartjes te komen controleren Knipogen.

 

En wat zag ik toen ik in Berchem uitstapte ? Niet al teveel, zo hard regende het op mijn bril. Uiteraard was het wel een prima gelegenheid om de waterdichtheid van mijn jas en mijn regenbroek uit te proberen en hoera … ze zijn allebei prima.

 

En toen ik vanavond terug naar het station reed toen … regende het weer maar gelukkig niet zo hard als vanochtend. De fiets betekent wel dat ik even lang kan blijven werken als anders en toch een half uur vroeger thuis kan zijn. En aangezien ik mijn fiets in de overdekte en bewaakte fietsstalling zet kan ik er vrij zeker van zijn dat hij er de volgende dag nog steeds staat. Dat kost wel 75 euro per jaar maar hij staat warm, droog en beter beschermd tegen diefstal als buiten.