Pendelaarstreinen

Ik weet dat het egoïstisch is en misschien zelfs racistisch. Het is hier zelfs al eerder aan bod gekomen maar ik zou toch willen pleiten om op bepaalde treinen enkel pendelaars met een abonnement toe te laten.

Ik besef ook wel dat iedereen recht heeft op openbaar vervoer, daarom heet het ook “openbaar” vervoer maar er zijn toch argumenten die in mijn voordeel pleiten. Na een dag hard werken wil ik op een rustige manier naar huis rijden terwijl ik geniet van een goed boek.

 

Wat ik niet wil is elke avond tijdens de vakantieperiode moeten vragen aan mensen of ze hun handtas of hun tasjes van Esprit, M&S en andere kledingzaken willen wegnemen zodat ik tenminste kan gaan zitten.

 

En ik kan niet eens zeggen dat het de “jeugd van tegenwoordig” is want de ouderen zijn zeker even erg. En er is evenmin onderscheid tussen mannen en vrouwen. Misschien moeten ze aan de treindeuren grote affiches hangen :

 

trein.jpg

 

Baat het niet, dan schaadt het evenmin.