(Winter)Prik

prik.jpgNa een weekend waarin ik zo goed als niets heb gedaan (behalve een mailtje sturen naar een potentiële Roparunsponsor) viel het vandaag toch niet mee om te gaan werken. Ik vond het wel jammer dat het vanochtend zo donker was want er waren door de koude verschillende mooie patronen verschenen op het dak en de voorruit van mijn auto. In combinatie met het licht van de volle maan was het echt mooi om te zien.

 

Voor we het weten is de winter weer daar. Ik ben er in ieder geval klaar voor. Vandaag op ’t werk voor de eerste keer in mijn leven een “griepprik” gaan halen. Die zou me moeten beschermen tegen de griep, of die nu van Mexico komt of niet. En afgelopen vrijdag ben ik een set winterbanden gaan bestellen in mijn garage (ook voor de eerste keer). Wel een vrij kostelijke zaak maar naar ’t schijnt zou het toch een goede investering zijn.

 

buth2.jpgHelaas is er ook slecht nieuws vandaag. Leo De Budt, alias Buth, is niet meer. Hij is vanochtend overleden op 91-jarige leeftijd. Buth is voornamelijk bekend als geestelijke vader van Thomas Pips en van de Ronde van Frankrijk cartoons waarin altijd één of twee muizen verborgen waren.

 

Maar Buth was meer dan dat. In 2007 werd er in de Sint-Pietersabdij van Gent nog een retrospectieve aan hem gewijd. De man kon ook prachtig schilderen. En het maken van heel realistische biografieën was hem evenmin vreemd. Gelukkig heb ik nog 57 verhalen van hem in mijn boekenkast zitten. Vele exemplaren zijn zelfs door hem gesigneerd.

 

Hij zal gemist worden.

 

Buth3.jpg