Kijk- en leesplezier

zone.jpg1.735 minuten oftewel bijna 29 uur kijkplezier. Dat heb ik momenteel nog voor de boeg. En die minuten bestaan dan uit 180 minuten “That Mitchell and Webb Look”, 315 minuten “The Mrs. Bradley Mysteries”, 888 minuten “The Good Life” en last but not least 352 minuten “Buiten de Zone” … één van de beste reeksen die ooit op de Vlaamse TV getoond zijn. De eerste twee reeksen zijn eerder deze week aangekomen via de post. De laatste twee reeksen zijn vandaag respectievelijk met de post aangekomen en aangekocht in de Standaard Boekhandel. A rato van 2 uur per dag haal ik daarmee het einde van de maand wel.

 

eschbach6.jpgLeesplezier is er vandaag ook weer bijgekomen. De nieuwste van Andreas Eschbach is deze week namelijk uitgekomen en die moest ik uiteraard onmiddellijk hebben. Dus vóór ik de trein naar huis nam even de Standaard Boekhandel binnengestapt en gekocht.

 

Ook deze keer is het verhaal gebaseerd op een actueel gegeven namelijk verkiezingsfraude. Het begint met een jonge computerprogrammeur die een programma ontwikkelt dat kiescomputers kan manipuleren. Het programma wordt voor het eerst gebruikt in Florida waar in 2000 ene zekere George W. Bush eerst de verkiezing verloor van Al Gore maar uiteindelijk toch de winnaar bleek te zijn. Ik heb er nog maar 30 bladzijden van gelezen maar het belooft weer een boek te zijn dat smeekt naar treinvertragingen (met mijn excuses aan de andere treingebruikers).

 

Waar ik geen kijkplezier meer van zal hebben is van het filmpje van een paar minuten dat ik maakte tijdens het Supertramp optreden en dat ik op YouTube had gezet. Ik heb namelijk een mailtje gehad van YouTube dat ze het filmpje hebben verwijderd “as a result of a third-party notification from IFPI claiming that this material is infringing”. Blijkbaar hebben die mannen van Supertramp niet graag dat je filmpjes maakt tijdens hun concerten maar anderzijds mocht ik wel het hele concert op USB-stick zetten (mits betaling). ’t Is jammer.

 

Enfin, voor mij begint nu een vierdaags weekend. Een weekend waarin helaas niet zal worden gelopen. Ik heb namelijk een beetje last van mijn Roparunenkel. In 2009 ben ik tijdens een nachtelijk loopje nogal hard tegen de grond gegaan en heel af en toe heb ik nog last van die enkel, vooral wanneer ik langere tijd zonder mijn hoge wandelschoenen en dus zonder enkelsteun heb rondgelopen. Een paar dagen rust en Voltaren Emulgel zouden soelaas moeten brengen.