Geschiedenis

Sommige mensen weten nog exact waar ze waren toen John F. Kennedy werd neergeschoten of toen Neil Armstrong een voet zette op de maan. Ten tijde van Kennedy was ik nog te jong en ik weet niet of wij in 1969 al TV hadden thuis maar toch heb ik ook een paar van dergelijke gebeurtenissen.

 

Vandaag is de verjaardag van één ervan : de invasie van Koeweit door Saddam Hoessein exact 20 jaar geleden. Ik was toen in het “Wild- & Erlebnispark” van Daun in de Vulkaneiffel. Het was mijn eerste vakantie met mijn eigen wagen. Ik had al enkele dagen geen ontvangst meer op de radio maar toen ik rond 13u, in het midden van dat park tussen de everzwijnen mijn radio op de middengolf zette hoorde ik ineens het nieuws op Radio 1. En het eerste nieuwsbericht ging dus over de inval van Saddam. Toch raar dat een mens zoiets onthoudt hè ?

 

Ook van een andere gebeurtenis kan ik exact zeggen waar ik was. Toen op 11 september 2001 de aanslag op de torens in New York plaatsvond, had ik net de Canonteign Falls in Devon bezocht. Ik stapte terug in de wagen en het programma werd onderbroken voor een special news bulletin waarin werd gezegd dat er blijkbaar een vliegtuigje in één van de twee torens was gevlogen. Toen ik terug naar het hotel reed was er een tweede vliegtuig in de andere toren gevlogen en volgde één van de meest bizarre avonden in mijn leven.