Eric Clapton & Steve Winwood in Arnhem

Het weekendje “Noorderburen” in Arnhem is een meevaller geworden.

Gisteren stond in het teken van Wereldoorlog II met een bezoekje aan het Airborne museum in Oosterbeek, dat er behoorlijk anders uitziet dan bij mijn laatste bezoekje maar dat is ook al vele jaren geleden. Vandaar dan naar het oorlogskerkhof van Oosterbeek gewandeld. En alhoewel zo’n kerkhof iets gruwelijks herdenkt heeft het tegelijkertijd toch iets vredigs.

arnhem 048

Tegen 16u naar mijn hotel in Duiven gereden. Het lijkt me geen hotel te zijn waar je enkele dagen na elkaar wil logeren (te bereiken via de parking van McDonalds en vlakbij ook een Makro en een Ikea) maar voor één nacht was het perfect. Bovendien hadden ze een shuttledienst naar de Gelredome waarvoor ik onmiddellijk een plaatsje reserveerde.

Rond 18u30 vertrokken we dan met twintig man (3 Belgen, 3 Engelsen en 14 Nederlanders) naar de Gelredome. We werden netjes voor de deur afgezet en ’s avonds na een fantastisch concert terug opgepikt en naar het hotel gebracht. Zoals gezegd waren Steve & Eric geweldig goed maar Ik vond één zaak jammer aan het concert en dat was het feit dat hij weer de akoestische versie van Layla heeft gespeeld en dat mag hij van mij niet doen. Eén van de beste guitaarintro’s ooit en dat is “unplugged” gewoon niet hetzelfde. Layla moet als volgt worden gespeeld :

En vandaag heb ik na een uitgebreid ontbijt dan nog een bezoekje gebracht aan Burger’s Zoo waar ik een paar uur heb rondgewandeld tot het gewoon te hard begon te regenen en ik de weg naar huis heb aangevat.

arnhem 133