Autovolle dag

Essen 057Autodagje gehad vandaag : veel auto gereden, veel auto’s gezien en veel (miniatuur) auto’s gekocht. Ik heb namelijk mijn traditioneel bezoekje aan de Motor Show Essen gehad.

De Motor Show Essen is vooral een tuningbeurs maar je kan er ook Classic Cars bekijken (en kopen), er is meestal een thematentoonstelling, je kan er wisselstukken kopen. Daarnaast kan je er autoboeken vinden, allerlei kledij en gadgets kopen en ook behoorlijk wat miniatuurauto’s. Dat laatste is voor mij de hoofdreden om elkaar een dikke 360 km heen en weer te rijden.

En dit jaar was het zeker de moeite. Ik had al enkele handelaars zien staan maar die hadden niets van Coca-Cola bij. En toen kwam ik in zaal 9.1 en daar vond ik wel wat ik moest hebben.

Maar liefst 9 heel mooie Coca-Cola auto’s van Johnny Lightning, 5 uit de reeks “Coca Cola on the move” en 4 uit de reeks “Family Fun”, elk slechts 5 euro. Jammer genoeg bestaan beide reeksen uit 6 exemplaren en had hij de ontbrekende 3 niet meer bij.

Maar omdat ik toch zoveel had gekocht haalde hij zijn “geheime” voorraad boven : een doos vol Matchbox. De meeste stuks had ik al maar vier ervan (waarvan één een duopack was) had ik nog niet. Ook hier vroeg hij 5 euro per autootje. In principe moest het duopack 10 euro kosten maar dat kreeg ik voor de helft van de prijs.

Eindresultaat : 14 autootjes er bij waardoor het totaal nu op 367 staat.

Essen 059

Ik heb ook nog iets bijgeleerd over mijn Focus. Telkens ik ga tanken zet ik mijn dagteller op nul zodat ik mijn verbruik kan berekenen. Vandaag deed hij dat vanzelf. Blijkbaar kan hij maximaal 999,9 km aan en aangezien ik verschillende keren “economisch” gereden heb, heb ik pas na 1.006 km getankt (iets meer dan 47 liter). Volgend de boordcomputer had ik zelfs nog 125 km verder kunnen rijden. En toch is het met 4,7 liter per 100 km nog niet mijn zuinigste tankbeurt geweest. Tijdens mijn vakantie in Engeland had ik een gemiddeld verbruik van 4,35 liter per 100 kilometer met zelfs één beurt van 863 km aan 4,15 liter/100km.

Nog enkele sfeerbeelden van al het moois dat in Essen te zien was :

Essen 016

Essen 020