Droge Natuurloop in Lier

lyralogoIk weet het, de titel klinkt ongeloofwaardig op een dag als vandaag maar toch is het zo. Bijna 1u en 9 minuten gelopen en droog gebleven.

Vandaag werd dus de eerste AC Lyra Natuurloop van het winterseizoen gelopen. En die mag ik gewoon niet missen. Ik heb daar namelijk goede herinneringen aan. Ik liep er twee jaar geleden mijn eerste 10km en een paar maanden later ook mijn eerste halve marathon. En daarnaast is het naast de Nete en het Netekanaal gewoon fijn lopen. Alhoewel … vandaag was het met de wind iets minder fijn.

Iets vóór één uur had ik mijn abonnement voor de vijf natuurlopen op zak en een tiental minuutjes later had Sally ook haar abonnement betaald. Ook collega’s Wim en Koen liepen in de buurt van het Lyrastadion rond.

Zo’n kwartiertje vóór de start gingen de hemelsluizen open. Even zakte de moed ons in de schoenen. Maar toen we om kwart voor twee aan de Zaat op gang werden geschoten was de hemel helemaal opgeklaard. Vijf minuten later werden we gevolgd door de lopers van de 10 mijl. Dit systeem van twee aparte groepen werd voor de eerste keer toegepast en eigenlijk is het niet slecht. Zo loop je de eerste kilometer toch iets rustiger.

Na 3km kwamen we dan op het gevreesde jaagpad naast het Netekanaal maar eigenlijk viel dat best mee. Zoveel wind leek er niet te zijn. Dat veranderde helaas ter hoogte van het 5km punt, toen kregen we de wind vol in het gezicht. Na 7,5 km was mijn tempo iets te traag voor Sally en ging ze er vandoor (maar ze had eerst wel mijn “toestemming” gevraagd … lief hè ?). Uiteindelijk liep ik na 1:08:44 over de meet, zo’n 6 minuten na Sally. En ik was blij dat het zover was want de eerste druppels begonnen te vallen. In de gietende regen ben ik dan naar huis gereden om daar te horen dat het bij ons thuis zelfs gehageld had.

2 gedachtes over “Droge Natuurloop in Lier

 1. Ruthje november 29, 2009 / 8:41 am

  amai, da’s inderdaad echt wel geluk gehad met het weer, de organisatoren hadden dat weer goed geregeld! En ondanks de forse wind toch een mooie prestatie neergezet!!

  Like

 2. Geert november 29, 2009 / 10:31 am

  inderdaad je hebt “geluk” gehad.
  Ik riskeerde het niet om 70 Km met de wagen te rijden en dan in de regen te belanden. Fout gegokt dus. Volgende keer misschien.
  Ik loop zondag de winterloop in Beveren

  Like

Reacties zijn gesloten.