Duurloop in De Averegten

Zes graden was het deze ochtend om half acht toen ik in de auto stapte om te vertrekken naar één van mijn favoriete plekjes om te lopen : het provinciaal domein De Averegten in Hallaar. Daarnaast was het onderweg nog behoorlijk mistig ook.

Oorspronkelijk zou ik vandaag de Ekiden in Brussel gaan lopen maar ik kreeg geen 5 andere lopers verzameld. Jammer want ik had ex-collega’s Joeri en Sally graag eens geklopt 😉

Het voordeel is dan wel dat ik vandaag mijn duurloop heb kunnen afwerken en dat ik morgen naar Mechelen kan afzakken voor Dwars door Mechelen (al zal ik het daar ook we op mijn gemak doen).

Het ging dus niet naar Brussel maar naar Hallaar. Toen ik daar om 8 uur aankwam was het eigenlijk al behoorlijk druk. Er stonden minstens 8 joggers klaar om hun training af te werken. Even heb ik getwijfeld of ik een jasje zou aandoen maar dan zou ik het toch snel te warm krijgen dus dat bleef in de koffer liggen.

Na 10 km een eerste keer even gestopt om te drinken (en een droog truitje aan de trekken), na 17,5 km en na 21 km idem dito (enkel het drinken, niet het truitje) en na 2u43 zat de training er op en stonden er 24,20 km op de teller. Ik moet zeggen dat ik bijzonder tevreden ben met dat resultaat. Het tempo lag vrij constant, ik was niet overdreven moe maar het beste vond ik wel mijn hartslag. De gemiddelde hartslag was 139 en dat is wel anders geweest. Die dagelijkse trainingen blijken dus toch hun nut te hebben gehad.

20090926 cijfers

Een gedachte over “Duurloop in De Averegten

  1. Ruthje september 26, 2009 / 8:32 pm

    ik kom morgen even afgezakt naar de Nekker, is niet ver fietsen voor mij 🙂 dus wie weet komen we er elkaar even tegen!

    Like

Reacties zijn gesloten.